START2TRI cursus & wisselclinics

Wil jij met nóg meer zelfvertrouwen aan de start van een triathlon staan? TRI HARD biedt in samenwerking met Tri2one Coaching een START2TRI cursus en wisselclinics aan. Voor alle atleten: van de beginner die graag de basistechniek van een triathlon wil leren tot aan de ervaren routinier die net die laatste procentjes wil verbeteren richting een nóg snellere tijd. De trainers van Tri2one Coaching hebben de kennis en ervaring om jou goed aan de start van je wedstrijd ‘af te leveren’.

Op deze pagina lees je de belangrijkste informatie over het aanbod van TRI HARD Series in samenwerking met Tri2one Coaching.

Inschrijven
Inschrijven voor de START2TRI cursus en de wisselclinic kan via het inschrijfformulier van onze wedstrijden. Ben je al ingeschreven voor een wedstrijd en wil je alsnog graag meedoen aan een cursus of clinic? Log dan in via jouw Njuko omgeving en voeg jouw keuze toe

START2TRI cursus

Welkom in de wereld van de triathlon! De START2TRI cursus is bedoeld voor de beginnende triatleet. Tijdens de START2TRI cursus word je meegenomen in de wereld van triathlon. Hylke Sietzema, hoofdcoach en founder van Tri2one Coaching, neemt jou mee in de wereld van triathlon en zorgt dat je goed voorbereid, verantwoord en zonder twijfels kunt starten bij je eerste of volgende triathlon!

Wat krijg je van ons?

Wisselclinic (€22,50)

Tijdens de TRI HARD Series wisselclinics doorloop jij met de trainers van Tri2one Coaching de overgangen van zwemmen naar fietsen en van fietsen naar lopen. Je oefent verschillende vaardigheden die jou helpen naar een soepele wissel. Ben jij benieuwd welke vaardigheden dit zijn? Bekijk dan alvast eens de instructievideo’s die 3athlon.nl maakte voor TRI HARD Series

Wisselen algemeen

Wetsuit aan- en uittrekken

Snelveters

Voor iedere TRI HARD Series wedstrijd is er een wisselclinic (bij minimaal 7 deelnemers) ter voorbereiding. Op de donderdag of vrijdag vóór deze wedstrijden ga jij op de wedstrijdlocatie oefenen met de techniek van het wisselen. De fysieke inspanning blijft laag, zodat je fris aan de start van je triathlon staat.

Benodigdheden

Data START2TRI CURSUS

Het programma van de START2TRI cursus ziet er als volgt uit:

8 april van 19.00 tot 20.30 uur – Clinic bij Tri2One in Amsterdam
22 april van 16.00 tot 17.00 uur – Online meeting
6 mei van 19.00 tot 20.30 uur – Clinic bij Tri2One in Amsterdam
20 mei van 16.00 tot 17.00 uur – Online meeting
27 mei van 19.15 tot 20.45 uur – Wisselclinic bij TRI ALMERE 

Data wisselclinics

27 mei – Almere
3 juni – Huizen
17 juni – Amsterdam
24 juni – Rotterdam
8 juli – Lelystad
23 september – Nijmegen

Programma
19:15 uur: Ontvangst & registratie
19:30 uur: Start clinic
20:45 uur: Gezamenlijke afsluiting

Wat levert de TRI HARD START2TRI training jou op?

Er komt veel kijken bij een triathlon. Zeker voor minder ervaren atleten is de TRI HARD START2TRI cursus in samenwerking met Tri2one Coaching een uitstekende manier om onder bekwame begeleiding te oefenen met vaardigheden die in een reguliere training niet snel aan bod zullen komen. Zo zul je merken dat het zwemmen in open water na de training direct veel gemakkelijker gaat. Dankzij de aandacht voor de specifieke vaardigheden die nodig zijn voor het zwemonderdeel, zul jij met meer zelfvertrouwen aan de start van je triathlon staan.

Met de fiets-loop koppeltraining ervaar je bovendien een meer wedstrijdgerichte trainingsmethode, die je uitstekend kunt inpassen in jouw reguliere wedstrijdvoorbereiding. Bovendien heb je bij de TRI HARD Series trainingen de mogelijkheid om écht te oefenen met snel doorwisselen, doordat je je geen zorgen hoeft te maken over het veilig binnen zetten van je fiets.

Dankzij de persoonlijke begeleiding van de Tri2one Coaching trainers zal één training je al veel leren, zelfs als je al jaren ervaring hebt.

Wat levert de TRI HARD wisselclinic jou op?

In deze clinic leer je veilig, volgens de regels en vliegensvlug door de wissels te gaan. Daarom is de clinic de afgelopen jaren populair gebleken bij zowel beginnende als ervaren triatleten.

In slechts één wisselclinic kan de weinig geoefende wisselaar al snel een minuut van zijn eindtijd af snoepen. Dat is nog eens efficiënt trainen!

De Tri2one trainers stellen zich voor

Tri2one Coaching is vanaf 2021 de coachingpartner van TRI HARD Series! In seizoen 2022 zullen de trainers van Tri2one Coaching een START2TRI cursus en wisselclinics verzorgen. Kijk voor meer informatie over persoonlijke coaching die je écht beter maakt ook eens op www.tri2onecoaching.nl

Hylke Sietzema

Hoofdcoach en oprichter van Tri2one Coaching

Hylke heeft jarenlange ervaring in de (top)sport, zowel als sporter als trainer. Als voormalig eigenaar van een modern fitnesscentrum en internationaal gecertificeerd personal trainer weet hij als geen ander hoe belangrijk persoonlijke begeleiding is in het bereiken van je doel. Naast triathlon coaching is zwemtechniek personal swim training één van de expertises van Hylke. Hij verzorgt veel zwemtraining in de eigen Endless Pool. Ook voor de beste zwemanalyse in een Endless Pool kan je bij Hylke terecht.

Cathy Vogel

Triathloncoach bij Tri2one Coaching

Met haar roots als atletiektrainster en hardloopster maakte zij carrière in de sport. Natuurlijk is Cathy actief triatlete en IRONMAN Certified Coach. Naast het trainen en coachen van triatleten is Cathy internationaal gecertificeerd personal trainster en sport-masseuse.

Dimitri van Overloop

Triathloncoach bij Tri2one Coaching

Ooit begonnen als startend agegroup triatleet bij Tri2one Coaching. Dimitri weet als geen ander wat een gestructureerde begeleiding en een persoonlijke coach kunnen betekenen voor je prestaties. in combinatie met een gezinsleven en drukke baan is dit soms een uitdaging, maar ook hierin heeft Dimitri de deskundigheid én persoonlijke ervaring in huis. Met inmiddels meerdere IRONMAN-medailles op zak is Dimitri IRONMAN Certified coach en helpt hij passievol triatleten met het traject dat hij zelf ooit doorliep.

Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search