Ceepo Grand Prix Time Trial maakt debuut op circuit Zandvoort: race tegen de klok op spectaculaire F1-baan

 In Nieuws

Slechts honderd deelnemers. Vier rondes van welgeteld 4307 meter: iets meer dan 17,2 kilometer dus. Op de fiets, niet ver maar wel zo hard mogelijk rijden. Een race tegen de klok op het F1 racecircuit van Zandvoort. TRI HARD Series – dat op dezelfde dag een drukbezette triathlon op hetzelfde circuit organiseert – introduceert op 16 juni de Ceepo Grand Prix Time Trial.

Het wordt een race voor een select gezelschap. Slechts honderd tijdrijders kunnen meedoen aan deze korte, maar pittige race over het racecircuit in Zandvoort. ,,Vol is vol”, legt wedstrijdleider Jefry Visser uit, doelend op de inschrijving. ,,We zien dat onze triathlon, TRI GRAND PRIX ZANDVOORT, ontzettend populair is bij atleten uit binnen- en buitenland. De interesse is alleen maar groter geworden sinds bekend is dat de F1 haar terugkeer zal maken op dit circuit. Atleten willen hier dolgraag starten en ervaren hoe het is om op deze unieke plek te kunnen racen. Die kans willen we daarom ook graag geven aan tijdrijders.”

En die kans gaan tijdrijders dus krijgen. Op 16 juni starten 100 wielrenners vanaf 18.00 uur aan hun race tegen de klok. Onderling krijgen zij de kans om uit te vechten wie zich als snelste over het circuit kan bewegen. Wie het hardst door de Tarzanbocht kan, wie de Gerlachbocht het beste weet aan te snijden, wie zich niet uit het veld laat slaan door de Hunserug of het Scheivlak en wie uiteindelijk de sterkste benen heeft om zo hard mogelijk op de finish af te gaan. ,,Het klinkt misschien een beetje cliché, maar we zijn ervan overtuigd dat de kans om hier een tijdrit te rijden, écht uniek is”, aldus Visser. ,,Deze wedstrijd is niet alleen interessant voor tijdrijders, maar ook voor fans van autosport in het algemeen en Formule 1 in het bijzonder. Nu kun je op dezelfde baan racen als waar Max Verstappen dat binnenkort ook gaat doen.”

Inschrijven gaat via de website van TRI GRAND PRIX ZANDVOORT: https://trizandvoort.nl. Hier vind je ook meer informatie over de Ceepo Grand Prix Time Trial

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search