TRI AMSTERDAM: 1500 triatleten genieten in en rondom hoofdstad

 In Nieuws

Met mooie overwinningen voor Erik-Simon Strijk en Myrna van Duijven op de Midden Afstand, Thomas van Dop en Saskia van Vugt op de Standaard Afstand en Rombout van Amstel en Robin van Donselaar op de Sprint Afstand was Tri Amsterdam weer een mooi succes. Onder een prachtig zonnetje, maar wel met zware omstandigheden door de flinke wind, werden er geweldige prestaties geleverd door bijna 1500 deelnemers.

Tri Amsterdam is één van de grootste eendaagse triathlonevenementen van Nederland en vandaag bleek wel weer waarom toen enorme groepn atleten zich meldden aan de waterkant van de Amstel, om daar hun wedstrijd te beginnen. Al vroeg in de ochtend – om 8:00 uur – ging de eerste groep atleten van start voor hun Midden Afstand: 1900 meter zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21.1 kilometer hardlopen. Vooraan ging het snoeihard, met een ontketende Erik-Simon Strijk en Myrna van Duijven, die allebei uiteindelijk met een flinke voorsprong wonnen.

Strijk, die vooraf al werd gezien als de grootste favoriet voor de zege, finishte uiteindelijk in een tijd van 4:06:34 en liet daarmee zien klaar te zijn voor de rest van seizoen 2024. Niels Esmeijer werd tweede, maar finishte met een tijd van 4:19:54 wel op gepaste afstand. Het maakte zijn zilveren trofee uiteraard niet minder mooi, net zoals dat de bronzen plak voor Francesco Cauz ook geweldig was. Hij finishte in 4:21:44.

Het parcours, dat niet alleen door Amsterdam, maar ook langs onder andere Baambrugge en Loenersloot voerde, was in ieder geval ook op het lijf geschreven van Myrna van Duijven. Zij soleerde op indrukwekkende wijze naar de overwinning en deed dat in een tijd van 5:01:47. Dat die tijd meer dan goed was voor een overwinning bleek wel toen Lieve Bouwman mooi tweede werd in 5:10:31 en Lisa van den Bossche als derde volgde in 5:13:22.

Na de Midden Afstand gingen ook de kortere afstanden van start, met minstens even mooie prestaties: zowel van de snelste atleten als iedereen die daarachter finishten. “En dat is ook zo mooi aan Tri Amsterdam”, vertelt organisator Jefry Visser daarover. “Hier starten professionele atleten, maar ook beginnende triatleten. En de finish van de eerste atleet wordt net zo groots gevierd als de finish van de laatste atleet”, spreekt hij met een lach nadat die laatste atleet net over de finish kwam gesprongen.

Alle uitslagen zijn hier te vinden: https://results.sporthive.com/events/7204124571736212736

Kleine smet

Ondanks de prachtige dag, was er een klein smetje op al het moois. Door een onduidelijk geplaatst richtingbord, is een aantal atleten op de Sprint Afstand verkeerd gereden waardoor teveel kilometers werden gefietst. “Dat spijt ons enorm”, legt Visser uit. “Dat is voor niemand leuk en zeker niet voor de atleten. We nemen dit met prioriteit mee in onze evaluatie, zodat we daar volgend jaar beter op kunnen anticiperen. Wel wil ik de atleten bedanken die eigenlijk allemaal heel begripvol hebben gereageerd en aangaven alsnog een heerlijke dag gehad te hebben.”

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search