Marc Drenth: ‘Deze wedstrijden zitten écht goed in elkaar’ 

 In Nieuws

Hij is 48 jaar, doet pas vijf jaar aan triathlon én heeft CIDP, een ziekte waarbij de signalen van hersenen naar spieren en huid – en andersom – niet goed worden doorgegeven. Dat maakt Marc Drenth echter niet minder fanatiek en al helemaal geen minder groot liefhebber. ,,Ik vind deze sport geweldig en ik ben zeer dankbaar dat ik dit ‘gewoon’ kan doen. Soms vergeet ik zelfs dat ik deze ziekte heb. Vooral de wedstrijden van de TRI HARD Series doe ik erg graag. Die zitten zó goed in elkaar.” 

Dit seizoen stond Drenth dan ook al aan de start bij TRI BOSBAAN (voorjaar), TRI HLMRMEER, TRI GRAND PRIX ZANDVOORT en TRI AMSTERDAM. Vanaf zijn vakantieadres, hij zit nu lekker in Zuid-Frankrijk, laat hij weten alweer met de volgende races bezig te zijn. ,,Ik ga me nog inschrijven voor TRI OUDERKERK en de najaarseditie van TRI BOSBAAN. Klopt, voor dit gedrag loop ik bij een psychiater”, voegt hij meteen grappend toe. 

Drenth heeft zijn hele leven veel gesport en ook nu nog vormt sport een rode draad in zijn leven. ,,Nu dus als triatleet, maar ik geef ook training aan jonge rugbyers in Amstelveen. Voor mezelf koos ik liever een sport die ik makkelijk kon combineren met werk en dan kom je al snel bij individuele sporten uit.”

In dat opzicht was triathlon sowieso een goede keuze, want toen Drenth in 2009 de diagnose ‘CIDP’ kreeg, bleek al snel dat hij zelf ‘een stukje invloed’ kon hebben op zijn eigen stabiliteit. ,,Ik moest flink blijven sporten voor mijn eigen gezondheid. Toen mijn opa vijf jaar geleden overleed en er wat geld voor de kleinkinderen beschikbaar kwam, heb ik mezelf een leuk cadeautje gedaan: een tijdritfiets. Meteen na mijn eerste wedstrijd was ik verkocht.” 

Inmiddels stond Drenth aan de start van tientallen wedstrijden, voornamelijk die van TRI HARD Series. ,,Je merkt gewoon dat alles goed in elkaar zit. Dat begint al een paar weken vooraf, bijvoorbeeld in de communicatie naar atleten toe. Allemaal van die kleine dingetjes: dan krijgen we als deelnemers bijvoorbeeld een lijstje met spullen die je niet moet vergeten mee te nemen. De afstanden kloppen, de parcoursen zijn leuk. En minstens zo belangrijk: als deelnemer zie ik dat er door de organisatie wordt geleerd. Ik zie de evenementen beter worden. Evolueren. Dat is goed.”

Extra stimulans haalt Drenth nog uit de dit jaar geïntroduceerde TRI HARD Series competitie, waarbij deelnemers bij iedere wedstrijden punten verzamelen op basis van deelname én resultaten. Aan de hand van deze punten ontstaat er een ranglijst. ,,Dit jaar ben ik dus nog fanatieker. Recent stond ik zelfs tweede!”

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search