Pepijn Effing: ‘Je maakt elkaar toch een beetje gek’

 In Nieuws

De achttienjarige Pepijn Effing heeft het getroffen: ongeveer anderhalf jaar geleden kreeg hij een relatie met Zoë – eerder las je haar verhaal – en daarmee kwam hij meteen terecht in het op triathlon gerichte gezin Stengewis. Hij wisselde zelf al snel zijn voetbalschoenen in voor een zwembril, racefiets en hardloopschoenen en staat nu regelmatig aan de start bij TRI HARD Series. ,,Ik heb het er maar mee te doen”, lacht hij. ,,Nee, grapje natuurlijk. Het is écht een mooie sport en het zijn leuke wedstrijden.”

Dat Pepijn het meteen goed aanpakt, blijkt wel uit het feit dat hij net als de rest van het gezin Stengewis meteen aan de start stond van maar liefst vier TRI HARD Series wedstrijden. Daarnaast won hij ook nog eens de TRI HARD Competitie in zijn Age Group onder 23. ,,Dat vind ik echt een hele mooie toevoeging aan deze wedstrijden. Ik heb er geen één gewonnen, werd wel een keer tweede, maar was toch de winnaar van het eindklassement. Ik vind dat een mooie stimulans om vaker mee te doen.”

De meeste verbetering zal Pepijn in ieder geval nog kunnen halen uit het zwemmen, want dat gaat hem naar eigen zeggen het lastigst af. Die verbetering is ook wel nodig, want zijn grote doel voor volgend jaar is misschien wel om schoonvader Martijn te verslaan. ,,Hij is nu nog sneller dan ik, maar dat moet wel even veranderen.” Lachend voegt hij daar nog aan toe. ,,Toch? Hij zei het laatst ook nog zelf tegen me: Martijn verwacht wel dat ik hem dan een keer achter me laat.”

Inmiddels is Pepijn, samen met vriendin Zoë, in voorbereiding op zijn eerste halve, die volgend seizoen gaat plaatsvinden. ,,Ik laat het allemaal gewoon op me afkomen en zal zeker weer een aantal TRI HARD Series wedstrijden gaan doen. Vooral ook omdat ik het idee heb dat ik er nog veel meer uit kan halen. We hebben trouwens onlangs meegedaan aan de talentendagen van Team NL. Binnenkort krijgen we te horen of we daarin verder mogen.”

Het meest ’toffe’ aan TRI HARD Series vindt Pepijn in ieder geval het feit dat je het gevoel hebt dat je deze wedstrijden écht met elkaar doet. ,,Ik heb ook andere wedstrijden gedaan, maar daar had ik veel meer het idee alleen te zijn. Geen idee waar dat precies in zit, maar het voelde echt heel anders.”

Jong en fan van de sport als Pepijn en Zoë samen zijn, houden ze een Instagram-account bij waarop hun triathlonavonturen te volgen zijn: Tricouple136. ,,Wil  je dat er nog even inzetten? Dat vind ik tof.”

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search