Zoë Stengewis: ‘De sfeer is heel relaxed’

 In Nieuws

Ze begon pas vorig jaar met het doen van triathlons, maakte toen ook haar debuut bij een TRI HARD Series wedstrijd en inmiddels heeft ze al de nodige ervaring: dit seizoen stond de 17-jarige Zoë Stengewis, net als haar ouders, aan de start van maar liefst vier wedstrijden binnen de series. ,,Het zijn hele leuke wedstrijden met een relaxt sfeertje en fijne mensen. Het is er altijd gezellig.”

Die gezelligheid komt natuurlijk ook voort uit het feit dat Zoë haar ’triathlonavonturen’ kan delen met haar gezin. Eerder las je al het verhaal van haar vader Martin en moeder Sonja, die beiden ook graag aan de start verschijnen bij TRI HARD Series en als dat even niet lukt, dan met liefde meehelpen als vrijwilliger. Voor Zoë is dat niet anders: dit seizoen kwam ze in actie tijdens TRI NIJMEGEN, TRI HLMRMEER, TRI OUDERKERK en TRI BOSBAAN. ,,Ik ben natuurlijk pas vorig jaar begonnen, maar inmiddels weet ik een beetje hoe alles werkt. Dat maakt het ook meteen een stuk leuker. Het fijne aan de wedstrijden van TRI HARD Series, is dat ze heel geschikt zijn voor beginners. Deze races zijn écht heel toegankelijk. Je hebt geen hoog niveau, een dure fiets of iets anders nodig. Iedereen kan hier heel makkelijk meedoen.”

Toegankelijk dus, maar feitelijk heeft Zoë dat niet eens heel erg meer nodig. De sport gaat haar inmiddels goed af, ze heeft de smaak te pakken en thuis gaat het bijna alleen nog maar over triathlon. ,,We kunnen dit natuurlijk heel goed met elkaar delen, hebben het er vaak over en trainen ook samen. Dat is niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor een sterkere band.” Eén gezinslid, de broer van Zoë, zou eigenlijk nog overgehaald moeten worden om ook eens aan triathlon te doen, zegt ze lachend. ,,Nee hoor, hij is meer van het voetbal. Dat is natuurlijk ook helemaal prima. Mijn vriend doet trouwens ook aan triathlon.” Zijn verhaal lees je volgende week.

Aankomend seizoen zal Zoë zeker weer van de partij zijn tijdens de wedstrijden van TRI HARD Series. Dan overigens wel met een iets ander doel. ,,Ik weet nog niet bij welke, maar ik wil dan mijn debuut gaan maken bij een halve triathlon. Dat wordt echt het hoofddoel. De wedstrijden van TRI HARD kan ik daarbij uitstekend gebruiken als voorbereiding.”

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search