Finishgebied TRI AMSTERDAM verhuist naar nabijgelegen, ruimer en gezelliger Bella Vistapark

 In Nieuws

Het in 2020 nieuw geopende Bella Vistapark – dat direct grenst aan het voormalige finishgebied van Amsterdams grootste triathlon – vormt vanaf dit jaar het nieuwe finishgebied voor TRI AMSTERDAM. “Het is ruimer, toegankelijker én gezelliger”, aldus eventmanager Arjan Schilder. “Dankzij deze locatie wordt de wedstrijd nog aantrekkelijker. De finish is ter hoogte van de oude watertoren!”

Het Bella Vistapark is een nieuw aangelegd, klassiek buurtpark voor het gehele Amstelkwartier, precies het gebied waar de start en finish van TRI AMSTERDAM altijd al gevestigd waren. Met ongeveer 10.000 m2 aan vaste planten, oude monumentale bomen en zo’n zeventig nieuwe bomen vormt dit stadspark dan ook het ‘groene hart’ van dit mooie stukje Amsterdam. “Het zou zonde zijn als we daar geen gebruik van maken”, redeneert Schilder. “We verplaatsen de finish slechts een heel klein stukje, maar krijgen er een prachtige locatie voor terug. Het is niet alleen groener én gezelliger, maar ook nog eens een stuk ruimer van opzet. Daardoor kunnen we niet alleen meer atleten kwijt, maar ook publiek. Vooral na afloop is het daardoor veel makkelijker om nog even met elkaar na te praten.”

TRI AMSTERDAM vindt dit jaar – 2021 – plaats op 20 juni. Atleten kunnen kiezen uit een OD of Middle Distance, waarbij de parcoursen van beide afstanden dwars door het hart van Amsterdam lopen. “Alleen dat al maakt deze wedstrijd uniek. Zwemmen in de Amstel, fietsen door de stad maar ook het buitengebied en dan nog lopen door het zakencentrum van deze wereldstad. En dat allemaal in de wetenschap dat de finish nog toffer, nog gezelliger én nog spectaculairder gaat zijn dan dat je al gewend bent van TRI AMSTERDAM!”

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search