Start2Finish en TRI HARD Series slaan handen ineen: DUIN Triathlon wordt DUIN TRI ALMERE

 In Nieuws

Met jaarlijks een gevuld programma en gemiddeld zo’n 1000 atleten per editie, is DUIN Triathlon het paradepaardje van organisator Start2Finish. Door een nieuwe samenwerking tussen Start2Finish en TRI HARD Series zal DUIN Triathlon vanaf dit jaar – 2021 – onderdeel uitmaken van de TRI HARD Series en luisteren naar de naam DUIN TRI ALMERE. “Deze wedstrijd wordt eigenlijk ieder jaar groter en populairder. Daar hoort soms een nieuwe stap bij, waarbij we altijd op zoek gaan naar manieren om onze wedstrijden nóg beter en nóg professioneler te maken”, aldus Start2Finish organisator Marlous Droog. “Door samen te werken met TRI HARD Series en onze wedstrijd om te dopen tot DUIN TRI ALMERE, denken we daarin een mooie stap te zetten.”

DUIN TRI ALMERE zal plaatsvinden op de al eerder gecommuniceerde datum: zondag 30 mei 2021. Er staan dan onder andere een OD, Sprint, Junior Challenge en Teamcompetities-wedstrijden op het programma. “Het is echt een bomvolle dag, vol triathlonspektakel. We zijn blij dat we deze dag kunnen aanvliegen met het vertrouwde team achter Start2Finish, maar tegelijkertijd worden versterkt met het team achter TRI HARD Series. Beide organisaties hebben hun eigen krachten en hun eigen expertises, dus als we die kunnen combineren, komt dat alleen maar ten goede van onze wedstrijd.”

Terwijl TRI HARD Series onlangs bekendmaakte verder te gaan met drie wedstrijden – TRI AMSTERDAM, TRI NIJMEGEN en TRI ROTTERDAM – en daar de komende tijd nog een aantal nieuwe races aan toe te voegen, verandert er voor Start2Finish los van deze nieuwe samenwerking weinig. De Almeerse organisator blijft nog steeds verantwoordelijk voor de andere wedstrijden binnen hun label, waaronder bijvoorbeeld De 30 van Almere en de Tri2one Tijdrit Almere. “Juist omdat TRI HARD Series zoveel kennis heeft op het gebied van het organiseren van triathlonwedstrijden, is TRI DUIN Almere de geschikte wedstrijd om de samenwerking voor te zoeken. Wij kijken heel erg uit naar 30 mei, om straks al die atleten weer te zien genieten tijdens deze prachtige wedstrijd.”

Ook vanuit TRI HARD Series wordt er enthousiast gereageerd op de nieuwe samenwerking. Eventmanager Arjan Schilder kijkt nu al uit naar DUIN TRI ALMERE. “Deze wedstrijd is één van de iconen op de triathlonkalender en één van de grootste wedstrijden van het land. Daarnaast is het een race die niet alleen geschikt is voor de ervaren atleet, maar zeker ook voor beginners. Ook daarmee past DUIN TRI ALMERE perfect binnen ons label.”

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search