TRI ROTTERDAM organiseert komende twee jaar Nederlands Kampioenschap OD: ‘Dit wordt een spektakel’

 In Nieuws

1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen en dat allemaal op het hoogst denkbare nationale niveau: dat zal de komende twee jaar tijdens TRI ROTTERDAM gebeuren. De wedstrijd, die wordt georganiseerd door TRI HARD Series, zal zowel in 2021 als in 2022 host zijn van het Nederlands Kampioenschap Olympische Afstand. “Het mooie aan dit parcours, op en rondom de Willem Alexander roeibaan in Zevenhuizen, is dat het compact en overzichtelijk is: zowel het zwemmen, fietsen als lopen is perfect te volgen. Deze race wordt een spektakel”, aldus organisator Jefry Visser.

Spektakel mag er zeker verwacht worden, misschien nog wel meer omdat er het afgelopen jaar nauwelijks tot in sommige gevallen niet werd geracet en het dus lastig is om in te schatten welke atleten er in vorm zijn. Titelverdedigers zijn in ieder geval Menno Koolhaas bij de mannen en Sarissa de Vries bij de vrouwen, al kan verwacht worden dat er veel atleten zijn die hun zinnen hebben gezet op de Nationale titel. “Dus we gaan zien wat er gebeurt”, kijkt Visser alvast een beetje vooruit. “Nederlandse Kampioenschappen staan toch vaak bekend om de spanning en soms ook onverwachte uitslagen. Zeker op een OD, waar de snelste atleten zo rond de twee uur mee bezig zijn, kan er van alles gebeuren. Dat maakt het dan ook geweldig om dit kampioenschap te organiseren.”

Eerder werd al bekend dat TRI HARD Series de komende twee jaar ook al het NK Sprint tijdens TRI NIJMEGEN zal organiseren, maar daar komt dit NK OD dus nog bij. “We kijken er zelf natuurlijk ook enorm naar uit. Met TRI HARD Series richten we ons heel erg op de beginnende atleet, die net komt kijken en eens wil proeven van de sport. Maar, net zo erg genieten we van prestaties op het hoogste niveau en daarom zie je ook altijd razendsnelle topatleten bij ons aan de start staan. Die mix is wat ons betreft een hele mooie.”

TRI ROTTERDAM vindt op 11 juli plaats en biedt atleten naast een OD ook de mogelijkheid om een Sprint te doen. Alle afstanden vinden op en rondom de Willem Alexander roeibaan in Zevenhuizen plaats. TRI HARD Series organiseert verder DUIN TRI ALMERE, TRI HUIZEN, TRI NIJMEGEN en TRI AMSTERDAM.

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search