TRI HARD Series wedstrijden aangesloten bij NTB: veel gestelde vragen

 In Nieuws

Onlangs publiceerde de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) een artikel over wedstrijden die al dan niet zijn aangesloten bij de bond en wat daar de voor- en/of nadelen van zijn. Een aantal van onze oud-wedstrijden werd in dat artikel genoemd en sindsdien krijgen wij daar behoorlijk wat vragen over. In dit artikel maken we nogmaals duidelijk welke wedstrijden binnen het TRI HARD Series label vallen, laten we weten of onze wedstrijden zijn aangesloten bij de NTB en beantwoorden we een aantal veel door jullie gestelde vragen.

Uit welke wedstrijden bestaat TRI HARD Series?
TRI HARD Series bestaat momenteel uit vijf wedstrijden: DUIN TRI ALMERE, TRI HUIZEN, TRI NIJMEGEN, TRI ROTTERDAM en TRI AMSTERDAM.

Wat is er gebeurd met de andere wedstrijden, die vorig jaar nog aan TRI HARD Series waren verbonden?
Vorig jaar organiseerden wij ook de wedstrijden aan de Bosbaan, in Haarlemmermeer, Zandvoort en in Ouderkerk. Deze wedstrijden vallen sinds 2021 niet meer binnen ons portfolio en zijn ondergebracht bij Dutch Triathlon Series.

Hebben TRI HARD Series en Dutch Triathlon Series iets met elkaar te maken?
Nee. Beide series zijn onafhankelijk en werken met verschillende teams. TRI HARD Series heeft een hoofdkantoor in Almere en werkt met een bevlogen team aan het neerzetten van kwalitatief hoogstaande wedstrijden. Er zitten verschillende, losstaande bedrijven achter TRI HARD Series en Dutch Triathlon Series.

Zijn de wedstrijden van TRI HARD Series NTB-evenementen?
Ja: álle wedstrijden binnen de TRI HARD Series zijn aangesloten bij de Nederlandse Triathlon Bond. Daarbij gaat het dus om DUIN TRI ALMERE, TRI HUIZEN, TRI NIJMEGEN, TRI ROTTERDAM en TRI AMSTERDAM.

Waarom zijn de wedstrijden van TRI HARD Series aangesloten bij de NTB?
Vanuit TRI HARD Series vinden we het zeer belangrijk dat onze wedstrijden niet alleen leuk en uitdagend, maar ook veilig en kwalitatief hoogstaand zijn. De Nederlandse Triathlon Bond draagt daar vanuit hun expertise aan bij. Evenementen die onder auspiciën van de NTB worden georganiseerd, krijgen onder andere advies en sturing over de veiligheid van het parcours en de wisselzone en hebben tijdens de wedstrijd de beschikking over een NTB-jurycorps dat kan toezien op een veilig en eerlijk wedstrijdverloop. Daarnaast zijn onze deelnemers verzekerd via de NTB en is er controle op of onze evenementen worden georganiseerd conform het wedstrijdreglement en de afspraken in het Reglement Organisatie Wedstrijden (ROW) en het NTB-evenementenpakket.

Zijn er nog meer redenen om jullie TRI HARD Series wedstrijden aan te sluiten bij de NTB?
Absoluut. Met TRI HARD Series proberen we de sport vooruit te helpen en bij te dragen aan de ontwikkeling daarvan. We vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat jonge atleten de kans krijgen zich te ontwikkelen, verenigingen meer draagkracht hebben, er geschikte opleidingen voor trainers en coaches beschikbaar zijn, er een Olympisch talentenprogramma is en Para-triathlon naar een hoger niveau wordt getild. Door ons aan te sluiten bij de NTB en voor onze wedstrijden bepaalde afdrachten te doen, dragen we daar aan bij: die solidariteit voor de hele triathlonsport en niet alleen onze eigen wedstrijden staat hoog bij ons in het vaandel.

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search