Racen voor het goede doel; TRI AMSTERDAM en TRI ROTTERDAM decor voor KiKathlon

 In Nieuws

500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen; dat zijn de afstanden van de KiKathlon. Deze triathlons, natuurlijk bedoeld om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel (KiKa, red.), maken in 2022 onderdeel uit van TRI AMSTERDAM (19 juni) en TRI ROTTERDAM (26 juni). “We maken van onze events altijd gezellige dagen en dat gaan we met de KiKathlons natuurlijk ook doen. Maar het belangrijkste is om met elkaar een vuist te maken tegen de verschrikkelijke ziekte – kinderkanker – en geld in te zamelen om genezing en het onderzoek daarnaar te bespoedigen”, aldus organisator Jefry Visser.

Om zoveel mogelijk geld in te zamelen en dat met zoveel mogelijk atleten te doen, is speciaal gekozen om de KiKathlon toegankelijk te houden. Dat betekent geen extreem lange afstanden, maar een korte wedstrijd over afstanden die voor bijna iedereen te doen zijn. “En je kunt er ook voor kiezen om in teamverband mee te doen”, legt Visser uit. “Dat maakt het nog wat makkelijker en misschien zelfs ook gezelliger. De parcoursen van TRI AMSTERDAM en TRI ROTTERDAM zijn spectaculair en het zijn prachtige wedstrijdlocaties om kennis te maken met de triathlonsport of – als je al meer ervaring hebt – een mooie wedstrijd te beleven.”

Cijfers wijzen uit dat momenteel 1 op de 5 kinderen met de diagnose kinderkanker niet geneest. “Schokkend”, is Visser helder. “Daarom roepen we iedereen op om je via www.kikathlon.nl aan te melden. Dan maken we er bij onze wedstrijden prachtige dagen van, maar zetten we er zeker ook met z’n allen de schouders onder om zoveel mogelijk geld in te zamelen om die cijfers naar beneden te krijgen.”

TRI AMSTERDAM:

Start met een prachtige zwemronde in de Amstel. Het zwemparcours start ter hoogte van de iconische Berlagebrug, midden in het business centrum van Amsterdam. Terwijl je in het water ligt, kijk je uit op de hoge gebouwen en de kenmerkende woonboten langs de waterkant. Na de eerste helft van het zwemparcours te hebben afgelegd, keer je en zwem je terug richting de transitiezone. Kenmerkend voor het zwemonderdeel is de rolling start. Elke 10 seconden gaan zes atleten te water, waardoor een chaotische start wordt voorkomen.

Het fietsparcours leidt je via de straten van Amsterdam naar Ouderkerk, richting de Ouderkerkerplas waar de wilde koeien, watervogels en meer je uitzicht zijn. Vanaf hier fiets je door de polder via de glooiende brede Amstel met zicht op de molens terug naar Amsterdam. Een geleidelijke overgang van de stad naar het platteland is magnifiek om vervolgens via het mooie natuurgebied terug te keren naar het stadse aanzicht! Het fietsparcours voor de Sprint afstand bestaat uit 1 ronde van 19,2 kilometer.

Tot slot loop je een ronde van ruim vijf kilometer hard. Je rent onder andere via de Berlagebrug terug naar het Bella Vistapark waar ook jij na de ronde van 5 km door de finishstraat mag. Het feest, voor het behalen van deze topprestatie, kan beginnen.

TRI ROTTERDAM

Het zwemonderdeel vindt plaats in het water parallel aan de Willem-Alexander roeibaan. Na een waterstart zwem je een ronde van in totaal 500 meter, waarna je ter hoogte van de wisselzone het water weer uit komt.

Na een snelle wissel spring je op de fiets en rijd je vier ronden over de brede wegen rondom de roeibaan. Elke ronde heeft een doorkomst langs het evenemententerrein en de wisselzone, waar het publiek je nog eens toejuicht. Na 21,2 kilometer fietsen kom je weer bij de wisselzone waar je snel wisselt naar het afsluitende looponderdeel

Net als de rest van het parcours is het loopparcours heel compact. Dit betekent dat je meteen weer langs het evenemententerrein loopt, waar het publiek je nog een keer op gang schreeuwt. Vervolgens loop je, parallel aan het fietsparcours, langs de roeibaan. Na ongeveer 2,5 kilometer is er een keerpunt, waarna je weer terugkeert richting het evenemententerrein om daar onder luid applaus te finishen!

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search