TRI HUIZEN belooft in 2022 opnieuw spektakel

 In Nieuws

Na de meer dan indrukwekkende editie van 2021 – er gingen toen honderden atleten van start – belooft TRI HUIZEN ook dit jaar weer een spektakel te worden. Op 5 juni barst het ’triathlongeweld’ los in en rondom de haven van Huizen en dit keer zal er – vanwege het uitblijven van COVID-maatregelen – ‘gewoon’ weer publiek langs de kant staan om alle enthousiaste atleten aan te moedigen.

“Daar kijken we natuurlijk enorm naar uit”, legt organisator Jefry Visser uit. “De triathlon in Huizen is altijd een leuk en vooral gezellig evenement, voor triatleten van alle niveaus. Het is een begrip op de triathlonkalender. Het afgelopen jaar hebben we enorm genoten en was het al een feest dat er überhaupt een wedstrijd mogelijk was, maar om dit jaar weer ‘ouderwets’ en ‘zorgeloos’ te kunnen genieten van sportieve prestaties en dat ook te delen met meer dan welkom publiek; dat is gewoon perfect.” Voor dat publiek is er naast het kijken van de wedstrijd overigens meer dan genoeg te doen; op het start- en finishterrein zijn onder andere foodtrucks en wordt er muziek gedraaid door een DJ.

Bij TRI HUIZEN staat er een Sprint Triathlon (750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen, 5 kilometer hardlopen), een Kwart Triathlon (1000 – 40 – 10), een Standaard Triathlon (1500 – 40 – 10) en een Junior Challenge (250 – 10 – 2.5) op het programma. Daarnaast is er ook weer een recreatieve zwemtocht, waarbij deelnemers 1 of 2 kilometer zwemmen en dus niet hoeven te fietsen en te lopen, en is er voor atleten met een lichamelijke beperking de mogelijkheid om ook mee te doen. “Er is voor ieder wat wils en het maakt niet uit of je een snelle, ervaren atleet bent of een beginnende en dus minder ervaren triatleet. We willen vooral dat onze deelnemers een leuke en onvergetelijke dag beleven.”

Inschrijven voor TRI HUIZEN kan tot en met donderdag 2 juni – onder voorbehoud van beschikbaarheid – en gaat via www.trihuizen.nl. “Extra leuk is het dat er ook de mogelijkheid is om in teamverband – en dus in estafettevorm – mee te doen. Is een triathlon nog net even te hoog gegrepen, maar lijkt het je wel leuk om aan zo’n spectaculair event mee te doen? Dan kan dat dus samen met vrienden en/of familie.”

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search