Twee dagen triathlonstrijd rondom Willem-Alexander Roeibaan: TRI ROTTERDAM was ‘genieten’

In Nieuws

Met meer dan duizend deelnemers, wisselende weersomstandigheden, prachtige battles en mooie winnaars zit TRI ROTTERDAM er na twee dagen aan wedstrijdspektakel op. Er werden Nederlands Kampioenen gekroond, er werden mooie prestaties geleverd, er werd strijd geleverd. En bovenal: er werd genoten. “Het was prachtig om al die atleten in en rondom de Willem-Alexander Roeibaan te zien racen”, aldus organisator Richard Belderok.

Het decor van TRI ROTTERDAM was dan ook een prachtige: de Willem-Alexander Roeibaan werd gebruikt om te zwemmen en het fiets- en loopparcours volgden diezelfde roeibaan, waardoor de wedstrijd niet alleen voor atleten, maar ook voor publiek zeer overzichtelijk is. “Dat geeft een unieke sfeer aan deze race, want je kunt alle atleten eigenlijk van start tot finish en dus gedurende alle drie de onderdelen, goed volgen.”

Al dat publiek kon onder andere zien dat Guillermo Nino Sanchez de Standard Distance (1500 – 10 – 40) won in een tijd van 2:12:27, iets dat Agnes van Brug bij de vrouwen deed in een tijd van 2:33:50. Darren van Maanen was de snelste op de kortere Sprint Distance en won de race na 1:08:40, terwijl Carolina Frias Perez in de vrouwenrace onnavolgbaar bleek met een finishtijd van 1:14:17. Ook bij de KiKathlon en Junior Challenge waren geweldige winnaars: onderaan dit bericht vind je alle uitslagen.

Een dag eerder – zaterdag 25 juni – werd al een mooie strijd gevoerd tijdens het Nederlands Kampioenschap Standard Distance. Die wedstrijd werd bij de mannen gewonnen door Jorik van Egdom en bij de vrouwen door Robin Dreyling. Beide wedstrijden werden tijdens het lopen beslist. Voor Jorik van Egdom betekende het titelprolongatie en voor Robin Dreyling dubbele winst: zij won niet alleen het overall klassement, maar werd ook Nederlands Kampioen U23.

TRI ROTTERDAM maakte dit jaar uit van het NKnl. NKnl is een samenwerking tussen verschillende sportbonden en wedstrijdorganisaties, waarbij in één weekend en in één stad (Rotterdam, red.) meerdere NK’s werden georganiseerd. Door deze NK’s te bundelen, is meer media-aandacht een logisch gevolg. Sporten die aan het NKnl meededen waren naast triathlon onder andere boksen, judo, zwemmen en turnen.