Zwemonderdeel TRI NIJMEGEN geschrapt, triathlon wordt duathlon: lage waterstand Spiegelwaal zorgt voor onveilige situaties

 In Nieuws

Tijdens TRI NIJMEGEN zal er volgende week, zondag 25 september, niet worden gezwommen: de triathlon wordt noodgedwongen omgetoverd tot een duathlon. Dit omdat de waterspiegel in de Spiegelwaal – waar het zwemonderdeel plaats zou vinden – al weken veel te laag is en het weinige water dat er wel stroomt, vol zit met blauwalg. “Het is ontzettend zuur, maar met het oog op de veiligheid van de atleten, is een triathlon organiseren totaal onverantwoord. Natuurlijk doen we dat dus ook niet”, aldus de organisatie.

Dat betekent dat TRI NIJMEGEN wordt omgetoverd tot een duathlon. Atleten die staan ingeschreven voor de Sprint Afstand, zullen 5 kilometer hardlopen, 20 kilometer fietsen en nog eens 2.5 kilometer hardlopen. De Junior Challenge bestaat uit 1.5 kilometer hardlopen, 10 kilometer fietsen en nog eens 1.5 kilometer hardlopen. De Dubbele SuperSprint bestaat nu uit 2.5 kilometer hardlopen, 10 kilometer fietsen, 2.5 kilometer hardlopen, 10 kilometer fietsen en nog eens 2.5 kilometer hardlopen.

Organisator TRI HARD Series, dat de beslissing met alle betrokken organisaties heeft genomen, betreurt de situatie logischerwijs ten zeerste. “We keken enorm uit naar een prachtig slot van ons mooie wedstrijdseizoen. Natuurlijk gaan we er nog steeds een geweldige wedstrijd van maken en met dit format en leuke parcours gaat dat nog steeds lukken, maar het is natuurlik heel erg zonde dat er niet gezwommen zal worden.”

Alle parcoursen voor de duathlons bekijk je hier: https://trinijmegen.nl/wedstrijdinformatie/parcours/

NK Sprint
Omdat er niet gezwommen zal worden tijdens TRI NIJMEGEN, betekent dat automatisch dat het NK Sprint Afstand ook geen doorgang zal vinden. De Eredivisiewedstrijd van Teamcompetities vindt nog wel plaats, ook over 5 kilometer hardlopen, 20 kilometer fietsen en 2.5 kilometer hardlopen, maar vormt dan geen Nederlands Kampioenschap. Er zal ook geen livestream van deze wedstrijd worden uitgezonden.

Inschrijven voor TRI NIJMEGEN is nog beperkt mogelijk. Verschillende startseries zitten reeds vol.

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search