Spektakel gegarandeerd: NK Standaard Distance opnieuw bij TRI ROTTERDAM

 In Nieuws

Net als de afgelopen twee jaar zal TRI ROTTERDAM ook in 2023 het NK Standaard Distance organiseren. De beste Nederlandse atleten zullen met elkaar de strijd aangaan over 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. De iconische Willem-Alexander Roeibaan vormt zoals altijd het decor voor deze altijd spannende race. 

“Het unieke aan deze locatie”, legt wedstrijdleider Jefry Visser uit, “is dat je als publiek constant zicht hebt op de atleten. Zowel tijdens het zwemmen, het fietsen als het lopen. Alle actie speelt zich op en rondom de roeibaan af en dat betekent dat je alle atleten de hele tijd kunt zien. En ze komen heel vaak recht voor je neus langs. Dat geeft een unieke beleving en past echt bij een NK over deze afstand, die heel spectaculair is.”

Het NK Standaard Distance is zo spectaculair omdat het tempo zo hoog ligt, maar de wedstrijd tegelijkertijd toch relatief lang – rond de twee uur – duurt. “Het is een prachtige combinatie tussen maximale snelheid en duurvermogen. De afgelopen jaren hebben we echt hele mooie strijd in Rotterdam gezien en ik verwacht dat dat aankomend jaar niet anders gaat zijn.”

De Nederlandse titels Standaard Distance gingen in 2022 naar Jorik van Egdom en Robin Dreyling. TRI ROTTERDAM vindt op 24 juni 2022 plaats. Naast het NK Standaard Distance zullen er ook honderden recreatieve atleten in actie komen tijdens TRI ROTTERDAM. De inschrijving opent op zeer korte termijn.

Het NK Standaard Distance maakt ook in 2023 weer deel uit van het NKnl. Vijf sportorganisaties slaan daarmee de handen in elkaar om hun sporten extra op de kaart te zetten: alle sporten organiseren in hetzelfde weekend een NK. Naast triathlon gaat het om gymnastiek, zwemmen, boksen en judo.

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search