Ruim duizend atleten genieten van zonnige en gezellige editie TRI ALMERE

 In Geen categorie

De omstandigheden hadden eigenlijk niet beter gekund: ruim duizend atleten gingen vandaag van start aan TRI ALMERE, verspreid over diverse afstanden en disciplines. Terwijl de zon vrij spel had en de temperatuur de hele dag zeer aangenaam, leverde dat enorm veel blije triatleten en enthousiaste reacties op.

TRI ALMERE vond ook dit jaar weer plaats in en rondom Almere-Haven en begon vanochtend vroeg met diverse divisiewedstrijden. De Team Time Trial – een triathlon voor teams – binnen de 2eDivisie Zuid werd bij de vrouwen bijvoorbeeld gewonnen door Metaglas / Trihalis en bij de mannen door TOGA, terwijl de 3eDivisie Zuid bij de vrouwen werd gewonnen door Torq / Team CycleTrend en bij de mannen door RTC Den Haag. Ook de 4eDivisie Noord kwam in actie en daar ging de overwinning naar Aquapoldro 3.

“Het is mooi om te zien dat al deze ploegen zo enthousiast aan de start in Almere verschijnen”, legt Jefry Visser namens organisatie TRI HARD Series uit. “De sfeer zat er vanaf de eerste start goed in en het evenemententerrein stond de hele dag vol met atleten én publiek. Dit was echt zoals triathlon hoort te zijn. De atleten leverden geweldige prestaties, het publiek was uitzinnig en als organisatie konden we daar de hele dag van genieten.”

Individuele races – prachtige winnaars en mooie prestaties

De hele dag inderdaad, want na de divisies was het in de middag tijd voor de individuele races. Zo stond er onder andere een Standaard Afstand (1500 – 40 – 10) op het programma, die werd gewonnen door Joost Somsen en Myrna van Duijven. Beide atleten wonnen hun wedstrijd met overmacht en bleken ongenaakbaar terwijl ze over de Almeerse dijken raceten. Somsen won de race in 1:52:08 en bleef onder andere Max Muller (1:55:23) en lokale favoriet Joost Friderichs (1:55:38) voor. Ook Van Duijven won haar wedstrijd overtuigend: ze finishte in een tijd van 2:25:05 en bleef daarmee ruim voor Kirsten Opmeer, die op haar beurt in 2:29:58 tweede werd. Het brons lag klaar voor Ann Mertens, die na 2:31:01 over de streep kwam en nog net voor Stephanie Roels bleef, die negen seconden later naar huis ging met een vierde plaats.

De Sprint Distance (750 – 20 – 5) werd gewonnen door een Almeerse favoriet: Joran Stobbe. Met een finishtijd van 1:00:35 bleef hij onder andere Lars Baeyens (1:01:23) en Jeffrey Camphens (1:02:22) voor. Het was overigens dubbel feest in huize Stobbe, want ook de zus van Joran won haar wedstrijd: Ayla Stobbe won de vrouwenrace over de Sprint Afstand in een tijd van 1:14:34. Stobbe had een enorme marge, want bij de finish had ze een voorsprong van bijna vier minuten op Anne Kuilboer (1:18:20) die tweede werd. Floor Vulders-Jochems werd derde in 1:19:09.

TRI ALMERE werd uiteindelijk afgesloten met de Junior Challenge en de KiKathlon, waarmee een mooi bedrag voor onderzoek naar kinderkanker werd opgehaald. “Het was een prachtige dag waarin we met elkaar hebben kunnen genieten van de magie van de triathlonsport. We hadden hele snelle triatleten, we hadden beginnende atleten en we hadden triatleten die daar ergens tussenin schommelen. Dat is ook het mooie van TRI ALMERE en dat werd vandaag maar weer eens extra duidelijk: deze wedstrijd is écht voor iedereen”, aldus Visser.

De eerstvolgende wedstrijden van TRI HARD Series zijn TRI AMSTERDAM (11 juni) en TRI ROTTERDAM (24/25 juni). Inschrijvingen voor deze races zijn nog open en verlopen via www.triamsterdam.nl en www.trirotterdam.nl.

Alle uitslagen zijn hier te vinden: https://results.sporthive.com/events/7067135031555374592

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search