Warme editie TRI AMSTERDAM levert prachtige prestaties en Nederlandse Kampioenen op

 In Nieuws

Met een temperatuur die boven de dertig graden kwam, waren de omstandigheden verre van makkelijk tijdens TRI AMSTERDAM. Toch kon het bijna elfhonderd enthousiaste triatleten niet tegenhouden om tot prachtige prestaties te komen. In en rondom het centrum van Amsterdam woedde een prachtige triathlonstrijd en werden sterke kampioenen gekroond tot Nederlandse Age Group Kampioenen.

Age Groupers streden over de Standard Distance (1500 – 40 – 10) om de Nederlandse titels en bij de mannen ging de overall winst naar Jasper Keijzer. De Amsterdammer finishte zijn thuiswedstrijd in een tijd van 2:01:40 uur en mag zich daarmee Nederlands Kampioen noemen. Keijzer werd gevolgd door Frank de Graaf, die 2:02:08 over de wedstrijd deed, en Frans van den Heuvel: hij pakte het overall brons in een tijd van 2:04:00.

Bij de vrouwen ging de winst naar Suzanne Brummel. De in Almere woonachtige atlete en voormalig profzwemster won het NK voor Age Groupers in een tijd van 2:09:49 en bleef net voor Ingrid Eelkema, die met een tijd van 2:10:21 het zilver opeiste. Eva Janssen werd overall derde: de Hilversumse atlete pakte het brons in een tijd van 2:17:41. Per leeftijdscategorie kun je de NK-uitslag vinden via deze uitslagenpagina: https://results.sporthive.com/events/7072255267429161216/races/486045

Namens de organisatie feliciteert Jefry Visser logischerwijs de winnaars, maar ook alle andere ruim duizend atleten die de finish haalden. “Het is mooi om te zien dat we er met elkaar – en ondanks de extreme warmte – een heerlijke dag van hebben kunnen maken. Onze maatregelen om atleten extra te koelen hebben goed gewerkt en atleten hebben zelf ook goede voorzorgsmaatregelen getroffen. We hebben van start tot finish genoten en danken alle atleten voor hun flexibele instelling én deelname. Racen in Amsterdam is en blijft speciaal: prachtig in het hart van onze hoofdstad. Ja, dat is uniek.”

Naast het NK Standard Distance vond er ook een Sprint Distance – geen NK – plaats bij TRI AMSTERDAM. Die werd gewonnen door Jippe van Drogenbroek, die na 1:02:33 uur over de finish kwam. Sander Fischer zat daar zeer kort achter en werd tweede in 1:02:44. Julian Paarhuis werd derde in 1:03:45. Bij de vrouwen ging de winst naar een ontketende Floortje Cieraad. Met een tijd van 1:05:33 bleef ze ruim voor Martijn Lakerveld, die tweede werd in 1:08:55. Het brons ging naar Janneke van der Meulen in 1:10:25.

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search