Zwemwater TRI Rotterdam

 In Nieuws

De afgelopen week is er een (klein) aantal klachten binnengekomen van zwemmers die in de Willem Alexander-Roeibaan – onze zwemlocatie voor TRI ROTTERDAM – hebben gezwommen en daar jeuk aan het lichaam aan over hebben gehouden. Wij zijn op de hoogte van deze meldingen en monitoren de situatie logischerwijs continu. Vooralsnog zijn alle door ons gemeten waardes in orde en uiteraard blijven we ook de komende dagen metingen verrichten om daarmee de waterkwaliteit te checken. Daarnaast wordt er vandaag en morgen preventief ‘gemaaid’: het weghalen van waterplanten vermindert de kans op zwemmersjeuk.

Zwemmersjeuk is in principe ongevaarlijk en niet iedereen is er gevoelig voor, maar kan wel vervelende jeuk opleveren. Zoals gezegd gaat het vooralsnog om een beperkt aantal meldingen en tonen al onze metingen goed en veilig zwemwater. Mocht daar verandering in komen – en mocht dat invloed hebben op het zwemonderdeel van TRI ROTTERDAM – vind je dat direct op onze website en social media-kanalen terug.

Meer informatie over zwemmersjeuk vind je hier: https://www.sportzorg.nl/_asset/_public/Files/Sporttakken/Zwemmersjeuk.pdf

Recent Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search