TRI ROTTERDAM: extra testen waterkwaliteit leveren goed resultaat, zwemonderdeel kan gewoon doorgaan

 In Nieuws

Het zwemonderdeel van TRI ROTTERDAM kan ‘gewoon’ doorgaan. Nadat vorige week een klein aantal atleten zich meldden en aangaven jeuk te ervaren na het zwemmen in de Willem-Alexander Roeibaan – het zwemdecor voor TRI ROTTERDAM – heeft organisatie TRI HARD Series direct meerdere, en dus extra, waterkwaliteittesten laten uitvoeren. Daaruit blijkt dat alle waardes (onder andere zwemmersjeuk, blauwalg, E.Coli) ruim onder de gestelde normen van World Triathlon zitten en het water dus veilig is om te zwemmen. Het gevaar op zwemmersjeuk is zeer klein gebleken door in het water aanwezige slakken (73) te testen op cercarien: deze parasieten en veroorzakers van zwemmersjeuk werden niet op de slakken aangetroffen.

“Dat is geweldig nieuws”, legt wedstrijdleider Jefry Visser namens TRI HARD Series uit. “We namen de vorige week binnengekomen klachten serieus en hebben extra getest omdat we de veiligheid en gezondheid van onze atleten nooit in gevaar willen brengen. Ook als dat het vervelende gevolg zou hebben dat we een zwemonderdeel moeten annuleren. We hebben meteen nieuwe metingen laten uitvoeren, op en rond de plek waar de wedstrijden zaterdag en zondag plaatsvinden, en de waterkwaliteit is gelukkig ruim voldoende om de wedstrijd in de reguliere vorm door te laten gaan. We kijken enorm uit naar een prachtig evenement.”

TRI ROTTERDAM vindt plaats op 24 en 25 juni. Inschrijven is nog mogelijk tot en met vanavond – 22 juni, 23:59 uur – en op zaterdag vormt ook het NK Standaard Afstand onderdeel van TRI ROTTERDAM. Die wedstrijd is in haar volledigheid te volgen via een livestream die in samenwerking met mediapartner 3athlon.nl wordt uitgezonden.

Let op: bovenstaand bericht biedt geen garanties voor aankomend weekend. In het geval de waterkwaliteit verandert, kan dat altijd gevolgen hebben voor TRI ROTTERDAM. Er is vooralsnog echter geen reden om daar vanuit te gaan.

Recent Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search