Warm en spectaculair raceweekend bij TRI ROTTERDAM

 In Nieuws

Met meer dan 1150 deelnemers aan de start, twee prachtige Nederlands Kampioenen én 117.000 euro voor KiKa opgehaald dankzij de KiKathlon, mag TRI ROTTERDAM een groot succes worden genoemd. “We hebben twee mooie dagen met elkaar beleefd met races op het hoogste niveau én atleten die voor het eerst een wedstrijd volbrachten”, aldus organisator Jefry Visser. “Door extra verkoelingsmaatregelen te nemen, hebben we ook geen last gehad van het warme weer.”

Dat racen op het hoogste niveau gebeurde afgelopen zaterdag, 24 juni, toen onder andere het NK Triathlon Standaard Afstand (1500 – 40 – 10) op het programma stond. Zowel bij de mannen als vrouwen leverde dat een bloedstollende strijd op, waarbij uiteindelijk Youri Keulen en Silke de Wolde de sterkste atleten van de dag bleken en dus naar huis gingen met de Nederlandse titels. In die titelstrijd bleef Keulen onder andere Dorian Horsten en Thomas Cremers voor. De Wolde op haar beurt bleef onder meer Eva Cornelisse en Anna Witteveen voor. Verder stond de zaterdag in het teken van races in de 2eDivisie en 3eDivisie.

De tweede wedstrijddag – zondag 25 juni – stond in het teken van de Standaard Afstand voor recreanten – gewonnen door Frans van den Heuvel en Sophie Wooldrik – en de Sprint Afstand – gewonnen door Daan Vulkers en Marie Jahreiss – maar de 166 deelnemers aan de KiKathlon zorgden eigenlijk voor het allermooiste hoogtepunt van de dag: zij haalden met elkaar maar liefst 117.000 euro op voor KiKa en daarmee onderzoek naar kinderkanker. “Het is een bedrag dat écht tot de verbeelding spreekt”, aldus Visser. “Het mooie aan de KiKathlon is dat deze race voor heel veel atleten geldt als hun eerste triathlon ooit. Daarmee maken veel sporters dus kennis met deze fantastische sport. Maar nog veel mooier is het dat er dit soort enorme bedragen wordt opgehaald: iedere euro wordt perfect besteed aan onderzoek dat hard nodig is. Onze dank is dan ook enorm groot dat deelnemers zich zo massaal hebben ingezet.”

De NK-wedstrijden terugkijken? Dat kan hier.

Alle resultaten bekijken? Dat kan hier.

Je persoonlijke foto’s bekijken? Dat kan hier.

NKnl

Ook dit jaar maakte TRI ROTTERDAM onderdeel uit van NKnl. Vier sporten hielden hun NK’s in hetzelfde weekend en in dezelfde stad. Naast triathlon waren dat zwemmen, gymnastiek en judo. Doordat de diverse sportbonden en -organisaties hun krachten bundelen, wordt het voor media aantrekkelijker om aandacht aan alle sporten te schenken. “Dat is een prachtig initiatief, waarbij we merken dat het echt werkt. We hebben landelijke en lokale media mogen ontvangen en die aandacht is goed voor de sport.”

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search