tri amsterdam parcours midden afstand bekend

 In Nieuws

Op 9 juni 2024 staat TRI AMSTERDAM weer op het programma en natuurlijk mag de Midden Afstand (1.9 / 90 / 21.1) niet ontbreken. De parcoursen voor deze race – één van de grootste van Nederland – zijn inmiddels bekend.

De Midden Afstand van TRI AMSTERDAM begint met een prachtige zwemronde in de Amstel: de 1900 meter beslaat één ronde en start ter hoogte van de iconische Berlagebrug, midden in het business centrum van Amsterdam. Atleten hebben tijdens het zwemmen prachtig zicht op de hoge gebouwen én de kenmerkende woonboten langs de waterkant. Deelnemers gaan van start middels een Rolling Start: “TRI AMSTERDAM heeft jaarlijks meer dan duizend deelnemers, dus door een Rolling Start te hanteren, houden we het zwemonderdeel voor iedereen toegankelijk. Ook beginnende triatleten, die voor het eerst een Middle Distance willen proberen, hebben daardoor de ruimte in het water en geen last van de snellere atleten die op jacht gaan naar persoonlijke records”, aldus organisator Jefry Visser.

Na het zwemonderdeel volgen twee fietsrondes van 45 kilometer, in totaal dus goed voor een totaal van 90 kilometer: via Amsterdam worden onder andere Ouderkerk aan de Amstel, de Ouderkerkerplas, Abcoude en de Vinkeveense Plassen aangedaan. “Het parcours is vlak en snel en biedt een geweldige combinatie tussen stad, platteland en natuur.”

Na het fietsen wacht de deelnemers aan de Midden Afstand een afsluitende halve marathon: reken op véél publiek, want de vier rondes van ruim vijf kilometer voeren iedere keer langs het start/-finishgebied en dus staan de mensen daarom soms rijendik. De finish, altijd spectaculair, is in het Bella Vista Park. “De afgelopen jaren was de finish van TRI AMSTERDAM echt ongekend. Het publiek kwam in grote getalen op de wedstrijd af en dat zorgde voor een unieke en onvergetelijke sfeer. Dat zal in 2024 niet anders zijn”, aldus Visser.

Standaard en 1/8e Afstand
Tijdens TRI AMSTERDAM wordt niet alleen een Midden Afstand gehouden, maar ook een Standaard Afstand (1500-42-10) en 1/8e afstand (500-20-5). “TRI AMSTERDAM is écht voor iedereen”, vertelt Visser daarover. “Voor de meest ervaren profatleten tot aan sporters die voor het eerst een triathlon willen doen. Voor hen is de 1/8e een mooie afstand om kennis te maken met de triathlonsport. Alle atleten worden tijdens TRI AMSTERDAM binnengehaald als helden.”

Deelnemers aan de Standaard Afstand zwemmen één ronde van 1500 meter, fietsen één fietsronde van 42 kilometer en lopen twee rondes van 5 kilometer. Deelnemers aan de Sprint Afstand zwemmen één ronde van 500 meter, fietsen één ronde van 20 kilometer en lopen één ronde van 5 kilometer.

Alle parcoursen zijn hier te bekijken

TRI AMSTERDAM vindt plaats op 9 juni 2024. Inschrijven is mogelijk via deze link.

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search