‘NK’s Amsterdam en Rotterdam worden weer prachtige races vol spanning en emoties’

 In Nieuws

In 2024 is TRI HARD Series weer hofleverancier wat betreft NK’s: op 9 juni vindt het Age Group Kampioenschap (voorheen NK Masters ofwel het NK voor Age Groupers) over de Standaard Afstand plaats bij TRI AMSTERDAM en twee weken later vormt TRI ROTTERDAM het decor voor het NK Sprint Afstand voor elite-atleten. “In beide gevallen verwachten we hele mooie strijd, spannende battles en uiteindelijk prachtige winnaars.”

Volgens organisator Jefry Visser is het geweldig dat TRI HARD Series ook dit jaar weer Nederlandse Kampioenschappen voor zowel Age Groupers als elite mag organiseren. “In Rotterdam verwachten we een hele andere dynamiek: daar hebben we de afgelopen jaren het NK over de Standaard Afstand georganiseerd voor elite-atleten en dat zijn iedere keer spectaculaire races gebleken, maar dit jaar wordt dat dus de kortere Sprint Afstand (750 – 20 – 5). Dat betekent een nóg hogere snelheid, nóg kleinere verschillen en nog meer spektakel. Natuurlijk vindt de race nog steeds plaats op de beroemde Willem Alexander-roeibaan, waardoor publiek zowel het zwemmen, fietsen als lopen perfect kan volgen en niks hoeft te missen van de race. Daarnaast is er ook goed nieuws voor thuisblijvers, want deze wedstrijd zullen we, zoals we dat de afgelopen jaren ook hebben gedaan, in samenwerking met 3athlon.nl via een livestream gratis uitzenden.”

Voordat het NK Sprint Afstand voor elite-atleten plaatsvindt in Rotterdam, is het twee weken eerder, op 9 juni, dus de beurt aan Age Groupers om te strijden om de Nederlandse titels over de Standaard Afstand (1500 – 40 – 10). Deze strijd zal plaatsvinden tijdens TRI AMSTERDAM. “En ook daar verwachten we spektakel. Age Groupers die op het hoogste niveau met elkaar de strijd aangaan, zorgen altijd voor mooie duels en soms ook onverwachte dingen. De inzet is hoog en het rood-wit-blauw lonkt voor alle deelnemers. We kunnen niet wachten om te zien wie we straks in onze hoofdstad tot Nationaal Kampioenen mogen kronen.”

TRI ROTTERDAM en TRI AMSTERDAM hosten niet alleen de NK’s, maar ook open races die geen NK vormen en over diverse afstanden, waaronder de Midden Afstand, Standaard Afstand, Sprint Afstand en 1/8e afstand. Inschrijven is mogelijk via www.triamsterdam.nl en www.trirotterdam.nl.

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search