Olympiër Mitch Kolkman naar NK Sprint Triathlon Rotterdam, ook andere grote namen van start

 In Nieuws

Het is een prachtig affiche: niemand minder dan Mitch Kolkman, die zich een paar weken geleden definitief kwalificeerde voor de Olympische Spelen van Parijs, komt aankomende zondag bij TRI ROTTERDAM in actie tijdens het NK Sprint Triathlon. Kolkman krijgt de overwinning uiteraard niet cadeau, met tientallen andere talentvolle triatleten aan de start.

Hoe dan ook zullen de meeste ogen gericht zijn op de jonge Kolkman. Vorige maand kwalificeerde hij zich in Mexico voor zowel de Mixed Team Relay in Parijs als de individuele race, waardoor hij over zes weken dus twee keer in actie zal komen bij de Olympische Spelen. Het NK Sprint in Rotterdam wordt voor Kolkman een serieuze test in aanloop naar Parijs. Grootste concurrenten – in ieder geval op papier – lijken Jorik van Egdom en Menno Koolhaas.

Van Egdom is meervoudig Nederlands Kampioen – zowel op de Sprint Afstand als Olympische Afstand – en is aankomend weekend titelverdediger, nadat hij vorig jaar in Weert wist te winnen. Achter hem was het toen Kolkman die tweede werd en dus wordt er een ongekend spannende strijd in Rotterdam verwacht. Van Egdom heeft inmiddels meer de overstap gemaakt naar het wat langere werk en dus wordt het afwachten wat hij nu kan laten zien over 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen.

Datzelfde geldt voor Koolhaas, ook al voorzien van een Nederlandse titel maar misschien nog veel meer tot de verbeelding sprekend is zijn Europese titel Long Distance die hij vorig jaar bij Challenge Almere-Amsterdam pakte. Sindsdien komt hij overal ter wereld in actie over de langere afstanden, maar aankomende zondag zal hij alles geven om ook de Nederlandse titel Sprint Distance op te eisen.

Het NK Sprint voor mannen begint zondag om 13:00 uur. Het volledige startveld vind je hier.

Bij de vrouwen is titelverdedigster Robin Dreyling er niet bij, maar dat betekent niet dat er geen vuurwerk verwacht mag worden van de titelstrijd op en rondom de Willem-Alexander Roeibaan. Uitgesproken favorieten zijn er wellicht niet, want het niveau ligt zo dicht op elkaar, dat er van diverse vrouwen het een en ander kan worden verwacht. Voornaamste namen lijken die van Silke de Wolde, Eva Cornelisse, Luna de Bruin, Sophie van der Most, Sonja de Koning en Dieuwertje Bax te zijn.

Het NK Sprint voor vrouwen begint zondag om 13:40 uur. Het volledige startveld vind je hier.

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search