TRI ROTTERDAM: spectaculair NK en 1100 Age Groupers presteren geweldig

 In Nieuws

TRI ROTTERDAM had niet mooier kunnen zijn: Mitch Kolkman en Babette Rosman kroonden zich er tot kersverse Nederlandse Kampioenen Sprint Afstand en daarnaast gingen zo’n 1100 recreanten onder bijna ideale omstandigheden van start voor hun triathlon. “Het was een lange dag met races van ’s ochtends vroeg tot laat op de dag, maar we hebben alleen maar prachtige sport gezien”, aldus organisator Jefry Visser.

Mitch Kolkman maakt favorietenrol waar

Hoogtepunt was toch wel het NK over de Sprint Afstand (750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen, 5 kilometer hardlopen), dat om 13:00 uur van start ging met de mannen, terwijl de vrouwen drie kwartier later van start gingen. Bij de mannen ging favoriet Mitch Kolkman – die over zes weken aan de start verschijnt van de Olympische Spelen in Parijs – voortvarend van start door er samen met Jesse Cuijpers in het water vandoor te gaan. Op de fiets sloten echter ook Menno Koolhaas en Ian Pennekamp aan en zo ontstond er een leidend kwartet dat tegelijkertijd aan de afsluitende vijf kilometer hardlopen begon. Daar was het Kolkman die met een looptijd van 15:05 oppermachtig bleek en uiteindelijk naar de winst liep in een totaaltijd van 55:39. Pennekamp werd tweede in 55:55 en Koolhaas derde in 56:04.

Ontketende Babette Rosman beslist wedstrijd op de fiets

Bij de vrouwen ging de winst naar een ontketende Babette Rosman, die al goed vooraan uit het water kwam, maar vooral op de fiets begon huis te houden. Daar reed ze letterlijk en figuurlijk iedereen aan flarden en pakte ze uiteindelijk een voorsprong van bijna anderhalve minuut op eerste achtervolgsters Aniek Mars, Eva Cornelisse, Marit van den Berg, Merel Veltman en Jony Herink. Tijdens de run verloor Rosman nog wel wat van haar marge, maar haar voorsprong was ruim genoeg om naar een spectaculaire Nederlandse titel te lopen in een tijd van 1:03:38. Mars werd tweede in 1:04:01 en Cornelisse werd derde in 1:04:03.

“Het was een prachtig NK, vol spanning, strijd en actie”, vertelt Visser. “Daar hoop je natuurlijk op, want mooiere reclame voor de triathlonsport is er niet. Om hier al die toppers op en rondom de Willem-Alexander Roeibaan te zien knallen, blijft een magisch spektakel. Dat geldt overigens ook voor alle Age Groupers, want ook die races waren prachtig om te zien.”

Tekst gaat verder onder foto

Babette Rosman Nederlands Kampioen Sprint Afstand (Foto: Tim Buitenhuis)

Age Groupers maken er ook mooie strijd van

Bij de Standaard Afstand voor recreanten ging de winst naar een snelle Wolter van Popta, die in 2:08:34 over de finish kwam en eigenlijk niemand kans gaf om ook maar enigszins in de buurt te komen. Arno Stolk ging naar huis met de tweede plaats, maar finishte met een tijd van 2:12:18 wel op gepaste afstand van de winnaar. Martin Oosters nam ook op het podium plaats door als derde over de finish te komen: dat deed hij in een tijd van 2:13:20.

Bij de vrouwen was de strijd op de Standaard Afstand veel closer, maar ging de winst uiteindelijk naar Lin Wollants. Met een eindtijd van 2:34:16 kwam ze als winnares over de streep en bleef ze runner-up Sanne van der Meer 33 seconden voor. Madeleine van der Giesen werd uiteindelijk derde in 2:35:18.

De Sprint Afstand werd gewonnen door Wim Jansen en Nine Roman. Alle uitslagen zijn hier te vinden.

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search