Remo Dekker: ‘Laagdrempeligheid maakt races TRI HARD Series geweldig’

 In Nieuws

Hij kan nauwelijks wachten tot de races van TRI HARD Series, want Remo Dekker kwam dit jaar nog niet eerder in actie vanwege een vervelende rugblessure. Daar is hij nu grotendeels van hersteld en dus mag hij binnenkort weer los. Onder andere bij TRI NIJMEGEN, dit jaar op 5 oktober: een race die hij als ‘heel gezellig en de moeite waard’ omschrijft. ,,Ik heb echt heel veel zin om weer lekker te racen.”

De 36-jarige Dekker doet sinds 2015 aan triathlon en was eigenlijk meteen verkocht. ,,Ik liep wel eens hard en fietste soms ook. Toen hoorde ik van TRI BOSBAAN en heb ik me ingeschreven. Daar stond ik dan, met een oude racefiets met van die gekke ‘versnellingschakelaars’ op het frame. Bij het zwemmen was ik al wat overmoedig, terwijl ik nog nooit in het buitenwater had getraind. Ik ging voorin liggen en hard van start, maar twee ellebogen later lag ik achteraan en zwom ik heel veel schoolslag. Toen vroeg ik mezelf wel regelmatig af waarom ik meedeed”, lacht hij.

Op de fiets veranderde dat, zag hij pas ├ęcht hoe ’tof’ triathlon is en direct na de finish plande hij meteen alweer zijn volgende races. Inmiddels heeft hij alle wedstrijden van TRI HARD Series meegedaan en weet hij goed waar hij het over heeft. ,,Deze wedstrijden zijn zo leuk omdat ze zo laagdrempelig zijn. Om eerlijk te zijn vind ik de wisselzones nog het leukst. Daar is niemand te beroerd om je tips en advies te geven, wil iedereen een praatje maken en is het dus simpel gezegd heel gezellig. Dat is niet alleen het leukste, maar ook het meest waardevolle van meedoen aan de wedstrijden van TRI HARD Series. Extra bijzonder is het dat niet alleen andere beginners, maar ook de echt snelle gasten altijd in zijn voor een gezellig babbeltje.”

En dus kan Dekker niet wachten om binnenkort weer in actie te komen, onder andere dus tijdens TRI NIJMEGEN. ,,Daar is het parcours echt geweldig. Een kort steil klimmetje, een paar technische bochten. Het allerleukste is nog wel het feit dat je zoveel rondjes aflegt. Iedere keer weer die brug met al dat publiek over. Dat krijg je eigenlijk nergens anders. Soms zeg ik tegen mijn vriendin wel eens dat ze beter niet mee kan gaan naar een wedstrijd, omdat ze toch niks kan zien. Bij deze wedstrijden is dat heel anders: daar is alles perfect te volgen.”

En waarom meedoen al die races? Niet alleen omdat het leuk is, zo legt Dekker uit, maar ook omdat het enigszins verslavend is. ,,Het is gewoon een kick. De fysieke uitdaging is zo tof, dat je meteen na een finish opnieuw wil racen.” Naast de race in Nijmegen staat Dekker dan ook al ingeschreven voor TRI OUDERKERK en TRI BOSBAAN. ,,We gaan er weer leuke dagen van maken.”

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search