Op- en afbouw triathlonevenementen: ‘Je doet unieke kennis en vaardigheden op’

 In Nieuws

Hij begon de opleiding Sport, Management & Ondernemen, maakte later de overstap naar de Pabo, maar kwam er snel achter dat hij tóch de wereld van de sportevenementen miste. Inmiddels draagt hij zijn steentje bij tijdens het op- en afbouwen van de wedstrijden van TRI HARD Series en dat doet hij iedere keer met groot plezier. Kevin de Jong is enthousiast. ,,Je werkt met een gezellig team en leert dingen die je nergens anders zou leren.”

TRI HARD Series is op dit moment hard op zoek naar leergierige studenten die tegen een passende vergoeding helpen met de op- en afbouw van de evenementen: triathlons op nationaal niveau, onder andere in Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen. ,,Je krijgt meteen een blik achter de schermen bij hele gave sportevenementen”, aldus De Jong. ,,De op- en afbouwdagen zijn vrij intensief, je maakt behoorlijk wat uren, maar dat betekent dus ook dat je lekker kunt verdienen.”

Uren maken en hard werken, dat is iets wat je tijdens zo’n op- en afbouwdag zeker doet. ,,Daar moet je tegen kunnen: zo simpel is het. Maar ik heb inmiddels gemerkt dat je met een team werkt dat daar goed op let. Iedereen krijgt zijn pauzes, voor eten en drinken wordt gezorgd en er is vooral ook heel veel lol. En eerlijk, hoe tof is het om tijdens een triathlon naar het evenemententerrein te kijken en te weten dat jij daar samen met een team verantwoordelijk voor bent? Dat trotse gevoel groeit alleen maar als je van atleten ook nog eens hoort dat ze een geweldige race hebben gehad. Daar ben je dan toch maar mooi onderdeel van geweest.”

De Jong benadrukt dat er niet alleen hard wordt gewerkt, maar dat er ook veel tijd voor ‘een lolletje’ is. ,,Er wordt echt veel gelachen. Flauwe humor, grapjes, het hoort er allemaal bij. Het is natuurlijk ook wat makkelijker omdat het team voornamelijk bestaat uit jongere mensen die allemaal iets met sport hebben: je ligt elkaar dus vrij makkelijk. En naarmate je elkaar meer leert kennen, wordt het alleen maar mooier om met elkaar samen te werken.”

Het feit dat de wedstrijden van TRI HARD Series op nationaal niveau worden gehouden, met duizenden deelnemers aan de start en ook met nationale kampioenschappen op het programma, geeft voor De Jong net dat beetje extra dimensie aan zijn werkzaamheden. ,,Het is allemaal heel groots. Het totaalplaatje klopt gewoon.”

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search