Sonja Stengewis: ‘Deze wedstrijden zijn veel te leuk om te missen’

 In Nieuws

Maar liefst vier races van de TRI HARD Series stond ze dit jaar aan de start en haalde ze ook de finish: de 41-jarige Sonja Stengewis vindt het prachtige races en geniet er iedere keer weer van. Extra bijzonder is dat Sonja dit samen met haar man, dochter en vriend van dochter beleeft. ,,We hebben een nogal fanatieke familie”, spreekt ze dan ook met een aanstekelijke lach.

De komende weken kijken we met deze vier atleten terug op het afgelopen seizoen. Sonja doet dat in ieder geval met veel plezier. Een seizoen waarin ze – binnen de TRI HARD Series – aan de start stond van TRI HLMRMEER, TRI ROTTERDAM, TRI OUDERKERK en TRI NIJMEGEN. De wedstrijden waar ze niet aan de start stond, hielp ze mee als vrijwilliger. ,,Dat triathlonvirus pakt je gewoon”, legt ze uit nadat ze een aantal jaar geleden begon met de vrouwentriathlon in Utrecht. ,,Ik stak meteen mijn man Martijn aan, heb inmiddels heel wat wedstrijden gedaan en ben nu in voorbereiding op mijn eerste hele.”

Sonja komt oorspronkelijk uit het zwemmen, maar kocht op een gegeven moment een racefiets en pakte ook het hardlopen mee. Zo werd haar liefde voor triathlon geboren. Inmiddels is ze een bekend gezicht bij de TRI HARD Series, want als ze dus niet als atleet meedoet, draagt ze haar steentje bij als vrijwilliger. ,,Dat is ontzettend dankbaar werk. Je helpt de organisatie, maar misschien nog wel meer de beginnende atleten waar er toch wel heel veel van zijn bij deze races. Je kunt ze tips geven, advies. Gewoon een beetje op weg helpen. Dat vind ik heel belangrijk, want we vinden het toch allemaal prettig als je geholpen wordt als je het even niet weet?”

Daarnaast geeft Stengewis aan dat ze het ook wel erg fijn vindt dat ze als vrijwilliger van TRI HARD Series wordt beloond met een gratis startbewijs voor één van de races. ,,Dat helpt natuurlijk zeker! Dan kun je een race kiezen die je heel erg leuk vindt, zonder dat je daarvoor hoeft te betalen. Triathlon is een vrij dure sport, zeker als je het met je hele gezin doet, dus dan is dit een mooi extraatje.”

Het triathlonvirus begon dus bij Sonja, maar zij stak al snel haar man aan. Inmiddels doen ook haar dochter en diens vriend aan de triathlons mee. ,,En ik denk dat de vader van mijn dochters vriendje binnenkort ook wel aan de start zal staan”, lacht ze. ,,Hij zwemt al heel fanatiek mee met de zwemtrainingen, dus dat zie ik wel gebeuren.” Gaat het binnen het gezin dan nog wel eens over andere dingen dan triathlon? ,,Hmmm”, twijfelt ze veelzeggend. ,,Niet zo heel vaak eigenlijk.” Er wordt in ieder geval lekker vaak samen getraind. ,,Dat is hartstikke leuk en vaak ook een mooie stok achter de deur.”

Ook aankomend seizoen zal Sonja zeker aan de start staan van zoveel mogelijk TRI HARD Series wedstrijden. ,,Als het past binnen mijn schema, ga ik ze zeker meepakken. Ik ben in voorbereiding op mijn eerste hele dus dat is nu het belangrijkst, maar ik vind deze korte wedstrijdjes veel te leuk om te missen.”

Sonja houdt – samen met haar man – een blog bij. Dit blog kun je hier vinden: https://www.eigenwijzetriathlon.nl

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search