Martijn Stengewis: ‘Het zijn altijd leuke, goed georganiseerde wedstrijden’

 In Nieuws

De 42-jarige Martijn Stengewis werd een aantal jaar geleden door zijn vrouw Sonja enthousiast gemaakt voor triathlon en is inmiddels niet meer uit het zwembad, van zijn fiets en bij zijn looprondjes weg te slaan. Ook bij de wedstrijden van de TRI HARD Series is hij er altijd bij: als atleet of vrijwilliger. ,,Het zijn áltijd leuke wedstrijden. En goed georganiseerd.”

Stengewis kan het weten, want dit seizoen deed hij mee aan maar liefst vijf races binnen de Series: twee keer TRI BOSBAAN (voor- én najaar), TRI HLMRMEER, TRI ROTTERDAM en TRI OUDERKERK. ,,Het zijn over het algemeen wedstrijden die lekker dichtbij zijn voor ons. We wonen in Purmerend, dus dat is dan wel lekker. Maar we doen vooral mee omdat deze wedstrijden altijd leuk zijn en de organisatie zo goed in elkaar steekt. Dat merk je aan alles: de vrijwilligers zijn behulpzaam, het parc fermé ziet er netjes uit, het parcours is altijd goed afgesloten. En erg snel over het algemeen. Je kunt er mooie tijden neerzetten.”

Met ‘we’ bedoelt Stengewis overigens zijn gezin. Eerder las je al het verhaal van zijn vrouw Sonja, maar ook zijn dochter Zoë en haar vriendje staan regelmatig aan de start van de TRI HARD Series races. ,,Het is iets dat een rode draad vormt binnen ons gezin. We hebben één zoon die er niet zoveel mee heeft, dus hij heeft het wel eens zwaar met ons”, grapt Martijn.

Net als Sonja is ook Martijn in voorbereiding op zijn eerste hele, aankomend seizoen. ,,Nu is het even off-season en mag ik nog rustig aan doen, maar binnenkort is het weer volle bak. Schema’s gebruik ik niet echt: ik doe altijd gewoon lekker waar ik zin in heb. Dat werkt voor mij het beste.”

Eveneens net als Sonja staat ook Martijn regelmatig als vrijwilliger langs de kant bij TRI HARD Series. Dat doet hij bij de wedstrijden die hij zelf niet racet, maar soms ook doet hij dat voor óf na zijn eigen wedstrijd. ,,Heel leuk om te doen, omdat je een wedstrijd dan vanuit de hele andere kant meemaakt.”

Martijn houdt – samen met zijn vrouw – een blog bij. Dit blog kun je hier vinden: https://www.eigenwijzetriathlon.nl

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search