TRI HARD Series breidt opnieuw uit met TRI HUIZEN: historierijke Triathlon Huizen terug op kalender

 In Nieuws

Met 34 jaar aan prachtige edities is Triathlon Huizen een begrip op de triathlonkalender. Juist daarom voegt TRI HARD Series de wedstrijd – die de afgelopen jaren in wat moeilijker weer kwam en uiteindelijk geen doorgang meer kon vinden – terug op de kalender: op zondag 13 juni 2021 mogen atleten los tijdens TRI HUIZEN. “Huizen is een dorp waar de triathlon bijna tot het erfgoed behoort”, aldus organisator Jefry Visser. “Het is geweldig nieuws dat deze race er weer terugkeert. Door een intensieve samenwerking die we zijn aangegaan met Stichting Triathlon Huizen, denken we het niveau van deze wedstrijd naar een nog hoger niveau te tillen.”

Niet alleen Visser is blij met dat nieuws, want ook Peter Korzelius, voorzitter van de Stichting Triathlon Huizen, toont zich meer dan tevreden met het feit dat TRI HARD Series TRI HUIZEN zal organiseren. “Ik ben bijzonder blij dat de triathlon in Huizen ook in de toekomst kan worden georganiseerd. Op deze manier kunnen we een jarenlange traditie voortzetten. Dat is in het belang van de deelnemers, maar ook voor een sportief en bruisend Huizen.”

Op 13 juni kunnen deelnemers kiezen uit verschillende afstanden: zo wordt er onder andere een Olympic Distance, een Kwart Triathlon, een Sprint Triathlon en een Junior Challenge georganiseerd. “De Triathlon van Huizen is altijd al een wedstrijd geweest waar zowel topatleten als beginners aan de start staan. Juist door al deze afstanden aan te bieden, zorgen we ervoor dat dit nog steeds mogelijk is”, legt Visser uit. “De Rookie Race, speciaal voor atleten die nog nooit een triathlon hebben gedaan, draagt daar nog eens extra aan bij.”

Atleten zullen hun zwemonderdeel in de haven van Huizen afleggen, terwijl het fietsparcours zowel door het dorp als door de omliggende natuurgebieden voert. Tijdens het lopen doorkruisen deelnemers het bosrijke gebied van onder andere de Wolfskamer en de Naarder Eng. “Huizen leent zich als dorp perfect voor een triathlon. Dat is al die jaren zo geweest en dat zal de komende jaren ook zo blijven. Het is een heerlijk idee dat we al die triatleten hier straks weer mogen verwelkomen”, besluit Korzelius.

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search