Geen publiek bij Tri Rotterdam, wel mooie races met idem winnaars

 In Nieuws

Het was even een bittere pil afgelopen vrijdag, toen na de persconferentie van de overheid bleek dat er geen publiek was toegestaan bij Tri Rotterdam. Toch kon dat gisteren – toen onder andere het NK OD op het programma stond – niet verhinderen dat er mooie races plaatsvonden en ook vandaag, de dag dat recreanten aan de bak mochten, werd er volop genoten.

De Olympische Afstand – 1500 meter zwemmen, 42.4 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen – werd bijvoorbeeld gewonnen door Jelte Brontsema. Na een totaaltijd van 2:06:48 uur mocht hij het Tri Hard lint omhoog houden en bleek hij de snelste van de dag. Heel veel marge had hij overigens niet, want Guido Stolle, de tweede man op de OD, deed 2:07:29 uur over de race. Ook daarachter een klein gaatje naar de volgende atleet: Bart Veurink legde met een eindtijd van 2:07:41 uur beslag op het brons.

Bij de vrouwen waren vooral de eerste twee dames aan elkaar gewaagd. Toch was het uiteindelijk Inez van Hulsen die met een redelijke marge won: na 2:26:56 uur kwam ze over de streep en mocht zij zichzelf de winnares van Tri Rotterdam noemen. Jana Lehmann – een atlete uit Bonn – werd tweede in een tijd van 2:27:55 uur. Hedi van Dijk gaf iets meer tijd toe op deze twee snelste dames, maar dankzij haar tijd van 2:33:30 uur ging zij wel naar huis met een mooie bronzen plak.

Sprint Distance

Ook gingen er vandaag behoorlijk veel atleten van start op de Sprint Distance. Eén atleet stak er met kop en schouders bovenuit en dat was de Canadese Thomas Smans: hij volbracht zijn 750 meter zwemmen, 21.2 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen in een tijd van net boven het uur: 1:00:27 uur. Jesse van Hulst en Hidde Mollee werden respectievelijk tweede en derde, maar gaven beiden bijna drie minuten toe op de snelste man van de dag.

Bij de vrouwen waren de verschillen wat kleiner, maar was het nog steeds duidelijk dat Nikita van den Ouden onnavolgbaar was: zij finishte na 1:12:50 uur en pakte daarmee het goud. 53 seconden later was het Pascal Thielking – met een eindtijd van 1:13:43 uur – die goed was voor het zilver, terwijl Anne Eva Petersen het brons mee naar huis nam. Petersen finishte in een tijd van 1:15:32 uur.

Junior Challenge

Bij de Junior Challenge voor jongens waren het Tyler Smuda, Cas van Holland en Josh Garrone die op het podium stonden. Bij de meisjes was die eer voor Britt van den Hoven, Rebekka Kool en Amber van Dijke.

Je bekijkt alle uitslagen hier!

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search