NK TRI ROTTERDAM onderdeel van NKnl; drie dagen strijd om nationale titels

 In Nieuws

Het is de eerste editie van NKnl; van 24 tot en met 26 juni wordt dit unieke concept in Rotterdam georganiseerd, waarbij Nederlandse kampioenschappen van meerdere sporten in dezelfde stad en in hetzelfde weekend worden gehouden. Naast het NK boksen, NK Gymsport en NK Zwemmen is ook het NK Triathlon – georganiseerd door TRI HARD Series – onderdeel van dit spektakel.

Net als dit jaar – je kunt de livestream van 3athlon nog steeds terugkijken en onder andere zien dat Maya Kingma en Jorik van Egdom de titels pakten – zal de Willem-Alexander roeibaan ook volgend jaar (2022) weer het decor zijn voor het NK Olympische Afstand: 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. Deze triathlon om de nationale titels zal plaatsvinden op 26 juni en daarmee dus een afsluiting van het NKnl vormen.

Het NKnl is onder andere ontstaan met het idee om meer bezoekers, meer media-aandacht en een saamhorigheidsgevoel onder meerdere sporters te creëren. Inspiratie werd onder andere gehaald uit de European Championships van 2018 in Glasgow en Berlijn, waar de EK’s van maar liefst zeven verschillende sporten werden gebundeld.

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search