Professioneel atleet Evert Scheltinga pakt TRI HUIZEN mee: ‘Mezelf prikkelen richting WK Triathlon’

 In Nieuws

Het gebeurt niet heel vaak dat een profatleet als Evert Scheltinga – die zich eigenlijk volledig richt op de klassieke afstand van 3.8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42.2 kilometer hardlopen – aan de start staat van een Nederlandse race over de Olympische afstand, maar TRI HUIZEN vond hij een te mooie race om over te slaan. “Ik heb hier mooie herinneringen”, aldus de winnaar van 2016, die aanstaande zondag dus van start gaat.

2016 was overigens ook meteen de enige keer dat Scheltinga in Huizen in actie kwam, het enige jaar dat de race binnen zijn drukke wedstrijdschema paste, maar toen won hij met overmacht. “Ook al is de wedstrijd nu op een iets andere locatie, het gebied is prachtig en dus was de beslissing om hier dit jaar mee te doen, als voorbereiding op het WK Long Distance bij Challenge Almere-Amsterdam, snel gemaakt.”

Scheltinga is op dit moment overigens nog herstellende van zijn Ironman-deelname in Lanzarote, waar hij een kleine drie weken geleden bijzonder knap vijfde werd. “Maar het herstel gaat gelukkig goed en ik voel me fris genoeg om mezelf een beetje te prikkelen met een wedstrijd. Deze afstand is daar perfect voor. Het is een luxe en vooral ook gewoon heel leuk om in de buurt een triathlon uit te kunnen zoeken. Zeker na zo’n jaar waarin er bijna geen wedstrijden waren.”

Scheltinga zal zondag ongetwijfeld keihard gaan, maar heeft zich ‘niet specifiek voorbereid’. “Na TRI HUIZEN moet ik van mijn coaches zelfs nog op de fiets stappen om naar huis te rijden. Dat wordt dan wel een rustig ritje hoor”, lacht de atleet die in Arnhem woont.

Qua verwachtingen is Scheltinga duidelijk. “Volgens mij starten er zondag ook nog wat jonge atleten die sterk zijn op het korte werk, dus ik vind het wel tof om tegen hun te strijden. Het idee dat ik deze wedstrijd ‘maar even’ win, heb ik absoluut niet. Vorig jaar kwam ik er in Maastricht en tijdens TRI ALMERE DUIN wel achter dat deze races echt te kort voor mij zijn. Ik ben inmiddels echt een diesel geworden. Het lange werk past mij gewoon beter, maar juist daarom is het wel belangrijk en goed om af en toe een korte race te doen; dat zorgt ervoor dat ik toch nog een beetje snelheid houd.”

Recommended Posts
Comments
pingbacks / trackbacks
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search