TRI HARD Series en KiKathlon gaan samenwerking aan: KiKathlon bij Tri Amsterdam en Tri Rotterdam

 In Nieuws

Speciaal voor triatleten die niet direct een halve of zelfs een hele triathlon willen doen, maar via hun favoriete sport wel geld willen inzamelen voor onderzoek naar kinderkanker, zijn TRI HARD Series en KiKathlon een samenwerking aan gegaan: tijdens TRI AMSTERDAM (19 juni) en TRI ROTTERDAM (26 juni) zal er namelijk een KiKathlon worden georganiseerd.

Tijdens die KiKathlon leggen deelnemers 500 meter zwemmen af, wordt er 20 kilometer gefietst en 5 kilometer hardgelopen. Maar belangrijker; wordt er dus geld ingezameld voor het goede doel. “Dat kan individueel, maar ook in teamverband”, legt organisator Jefry Visser uit. “En álle beetjes helpen. Deelnemers zamelen geld in voor KiKa, en daarmee dus voor onderzoek naar kinderkanker. Bij TRI HARD Series  zijn we ons heel goed bewust van het feit hoe belangrijk je gezondheid is en dat we ontzettend gezegend zijn dat we met elkaar kunnen genieten van de geweldige sport die triathlon is. Dat niet iedereen dat kan, vanwege een slechte gezondheid en ziekte, is verschrikkelijk. Zeker als het om kinderen gaat. We zijn dan ook heel blij met de samenwerking die we zijn aangegaan met KiKathlon en vinden het fijn dat we samen met onze deelnemers een vuist kunnen maken tegen deze ziekte. We willen dat zoveel mogelijk kinderen een onbezorgde en sportieve jeugd kunnen hebben.”

Denise Willemsteijn legt namens KiKathlon uit ook blij te zijn met de samenwerking. “Mooi om te zien dat we dit jaar samen met TRI HARD Series nieuwe edities van de KiKathlon neer kunnen zetten in Amsterdam en Rotterdam. Het maakt niet uit of de deelnemers ervaren triatleten zijn of juist niet; het belangrijkste is dat iedereen plezier heeft.”

Willemsteijn somt ondertussen wat schokkende, maar helaas realistische statistieken op. “De harde realiteit is dat op dit moment 1 op de 5 kinderen met de diagnose kinderkanker niet geneest. Dat moet anders en deelnemers aan de KiKathlon dragen direct bij aan een hogere genezingskans. Met hun bijdrage worden onderzoeken naar medicijnen en behandelingen van kinderkanker gefinancierd.”

Inschrijven voor de KiKathlon, of je nu wil gaan voor TRI AMSTERDAM of TRI ROTTERDAM, verloopt via www.kikathlon.nl

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search