Prachtige omstandigheden, prachtige winnaars DUIN Tri Almere

 In Nieuws

Het zijn van die dagen waar de gemiddelde triatleet alleen maar blij van kan worden: weinig wind, een heerlijk zonnetje, niet te warm en niet te koud én een wedstrijd om te laten zien wat je in huis hebt. Kortom: perfecte omstandigheden voor DUIN TRI Almere en dat bleek zeker ook toen Benjamin van der Weerdt en Ilona Eversdijk zojuist de Olympische Afstand op hun naam schreven.

Laatstgenoemde baarde des te meer opzien toen zij ook nog eens als derde overall over de streep kwam. Eversdijk was dan ook oppermachtig – nadat zij een paar weken terug ook al TRI HUIZEN won – en met een finishtijd van 2:03:44 uur ging ze eenvoudig naar de zege. Voor het zwemonderdeel van 1500 meter had Eversdijk 23:17 minuut nodig, het fietsen volbracht ze met een tijd van 58:08 minuut dik onder het uur en de laatste tien kilometer werden in 39 minuten hardgelopen.

Achter de Almeerse Eversdijk was het de eveneens Almeerse Samantha de Knijff die tweede werd. Met haar finishtijd van 2:10:13 uur zat ze iets meer dan zes minuten achter de winnares. De Amsterdamse Suzanne Brummel – voormalig Nederlands Kampioen openwaterzwemmen en vandaag haar debuut makend op de triathlon – werd derde in een tijd van 2:12:35 uur. Zij verloor vooral tijdens het fietsen wat tijd ten opzichte van de twee snellere dames.

Bij de mannen was het dus Benjamin van der Weerdt die de zege opeiste en in een zonnig Almere als eerste over de streep kwam. De Amsterdammer werkte zijn Olympische Afstand in 2:00:12 uur af, net boven de magische grens van twee uur dus. Van der Weerdt zwom 26:08 minuut, fietste 56:23 minuut en liep enorm hard met een tijd van 33:58 minuut. Uiteindelijk had hij best nog wat speling, want de Duitse Andreas Erdrich werd tweede in een tijd van 2:01:48 uur. Frank de Graaf uit Weesp werd vierde overall – want moest Eversdijk voor zich dulden – en derde man. Zijn tijd van 2:04:16 uur was genoeg voor een bronzen medaille.

Tekst gaat verder onder foto:

Sprint Afstand

De Sprint afstand – 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen – was prooi voor Dorian Horsten. De Nederlander met Poolse roots liet maar weer eens zien dat hij niet voor niets regelmatig meedoet aan internationale wedstrijden en was met een finishtijd van 54:01 minuut onnavolgbaar voor de concurrentie. Sem Lazaroms kwam nog het dichtst in de buurt en werd tweede, maar met een eindtijd van 59:58 minuut gaf hij veel toe op Horsten. Het maakt zijn prestatie er niet minder om, want onder het uur duiken op een Sprint is altijd een fantastische mijlpaal. Almeerder Mark Bennis werd derde in een tijd van 1:02:58 uur.

Bij de vrouwen werd het bijzonder spannend in de strijd om de medailles, want de verschillen waren klein. De race werd gewonnen door Germijn Heijnen, die na 1:07:37 uur over de finish kwam. Ashleigh Irvine-Smith werd 22 seconden later tweede en daar iets verder achter was het Amber Jonkvorst met een tijd van 1:09:11 uur die derde werd.

Recommended Posts
Showing 2 comments
  • Bart Zwagemaker

    Mooie wedstrijddag en prima georganiseerd! Waar vinden we de uitslagen?

pingbacks / trackbacks
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search