Prachtige eerste dag DUIN TRI Almere: overzicht Divisies wedstrijden

 In Nieuws

Almere staat dit weekend in het teken van de Duin Tri Almere: morgen – zondag 15 augustus – staan er recreatieve races op het programma én is het tijd voor de Eredivisie en 1eDivisie terwijl vandaag al flink werd geracet in de lagere divisies van Teamcompetities. Onder prachtige omstandigheden, want met een zonnetje, heerlijke temperaturen en af en toe wat wind, was het genieten voor de deelnemers. Een overzicht van alle resultaten.

4eDivisie Noord Mannen

De dag werd afgetrapt met de 4eDivisie Noord voor mannen en zij mochten allemaal – logischerwijs in teamverband – aan de bak op de Sprintafstand: 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. De man die dit het snelst deed, was Peter van der Maas, uitkomend voor Triteam Groningen 4. Hij won de race in 1:03:14 uur. Daarachter finishten Peter Roessingh (Triami 2) en Charles Helsper (Utrechtse Heuvelrug Triathlon Team) op respectievelijk anderhalve minuut en bijna twee minuten achterstand.

4eDivisie Zuid Mannen

In deze competitie ging het iets sneller dan de vorige, want winnaar Eej Bogman, uitkomend voor EDOsports 5, won de Sprint in 1:01:43 uur. Spannend was het ook nog eens, want slechts zes seconden later was het Dez de Eerens die namens CAV Energie een tweede plaats opeiste. Het verschil met de nummer drie, Pascal Franken van Sportclub Kwiek 2, was een stuk groter: hij finishte na 1:05:08 uur.

3eDivisie Noord Vrouwen

In de 3eDivisie Noord was er één vrouw die er met kop en schouders bovenuit stak: Nicole Voet deed goede zaken voor haar team RZC en claimde de overwinning na 1:10:13 uur. Inge Phernambucq, die na 1:12:46 uur over de streep kwam, legde beslag op het zilver en deed evenwel goede zaken voor haar team Hellas 4. Ayla Stobbe maakte in deze divisie het podium compleet: namens TVA 2 werd zij derde in een tijd van 1:13:42 uur.

2eDivisie Noord Vrouwen

Een klasse hoger was het Triade-atlete Sarah-Lynn Reuver die er dus ook bijna vanzelfsprekend een hoger tempo oplegde en de overwinning opeiste in een tijd van 1:07:56 uur. Hier waren de verschillen ook wat minder groot: Esther Hoezen werd namens VZC tweede in een tijd van 1:08:21 uur en Lieke Hegeman (BOS Zwembaden / Triami) werd derde in een tijd van 1:09:35 uur.

2eDivisie Noord Mannen

De eerste atleet van de dag die onder het uur dook, was Eddy Lamers. Namens Woest Sport claimde de atleet de overwinning in een tijd van 59:54 minuut. Veel speling had hij niet, maar toch ruim voldoende: na 1:00:17 uur was het Koen Hijman die namens De Dolfijn 3 tweede werd en Emiel van Tongerlo, uitkomend voor Van der Voort Groep / Team Oude Veer, werd derde in een tijd van 1:00:44 uur.

3eDivisie Noord Mannen

De drie laatste series van de dag, te beginnen met de 3eDivisie Noord mannen, legden geen Sprint, maar een Olympische Afstand af. Na 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen was het in ieder geval Dennis Bakker die de strijd in zijn voordeel besliste: hij deed 2:04:39 uur over de wedstrijd. Sander Berk werd tweede in een tijd van 2:06:21 uur en Rutger Stottelaar derde na 2:07:11 uur.

2eDivisie Zuid Vrouwen

In deze divisie was het Anne Zijderveld die de wedstrijd naar zich toe trok. Met een eindtijd van 2:15:26 uur was zij oppermachtig en kwam er niemand in haar buurt. Karin van Leersum was met een achterstand van bijna tien minuten de vrouw die het zilver opeiste. Daar weer een kleine minuut achter pakte Marleen van Roessel het brons.

2eDivisie Zuid mannen

De laatste race van de dag werd gewonnen door Jesse van Hulst; meteen ook de eerste man die onder de twee uur dook op de Olympische Afstand. Met zijn eindtijd van 1:58:40 uur bleef hij een kleine minuut voor op Thomas Hounjet, die na 1:59:39 uur finishte. Dylan Thissen werd derde in een tijd van 2:01:25 uur.

Alle uitslagen vind je hier.

Recommended Posts
Comments
pingbacks / trackbacks
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search