TRI AMSTERDAM voegt Sprint Afstand aan programma toe

 In Nieuws

750 zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen door de hoofdstad: TRI AMSTERDAM voegt de altijd populaire Sprint Afstand toe aan haar programma. Op 19 juni kunnen atleten niet alleen de Midden Afstand en Standaard Afstand doen, maar nu dus ook de meer behapbare Sprint Afstand. “Zo maken we deze toch al toegankelijke wedstrijd nóg toegankelijker voor een bredere doelgroep”, aldus organisator Jefry Visser.

Visser doelt daarmee logischerwijs op een doelgroep van atleten die wellicht iets minder ervaring heeft en via de Sprint Afstand kennis wil maken met de sport. “Of natuurlijk voor de echt snelle atleten die al wel ervaring hebben, voor het podium willen gaan en zo snel mogelijk willen zijn op de korte afstand. Maar om welke atleten het ook gaat; het is sowieso prachtig om te kunnen racen in de hoofdstad van Nederland. Een wedstrijd in Amsterdam is natuurlijk per definitie hartstikke bijzonder.”

Volgens Visser komt TRI HARD Series met het introduceren van de Sprint Afstand tegemoet aan de vraag van veel atleten. “Ieder jaar werd de roep om deze afstand bij TRI AMSTERDAM een beetje groter. Omdat we het belangrijk vinden om naar onze atleten te luisteren – en de wensen die zij hebben – hebben we de afgelopen weken flink gepuzzeld, ons programma goed bekeken en gezocht naar de mogelijkheid die we nu dus hebben gevonden. We gaan er een mooie dag van maken.”

Geïnteresseerden moeten wel snel zijn als ze zich willen inschrijven voor de Sprint Afstand van TRI AMSTERDAM. “We hebben namelijk de ruimte voor maximaal 250 atleten op deze afstand. Vol is vol.”

Inschrijven kan per direct via deze link. Als je dat voor 31 december 23:59 uur doet, profiteer je van het laagste inschrijftarief. In het nieuwe jaar – 2022 – gaat het inschrijftarief omhoog.

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search