TRI ALMERE verhuist naar nieuwe locatie; Almere Haven garant voor triathlonhistorie

 In Nieuws

Feitelijk op steenworp afstand van de ‘oude, vertrouwde locatie’ in Almere Duin, zal TRI ALMERE vanaf dit jaar – 2022 – in Almere Haven plaatsvinden. Er wordt gezwommen in het Gooimeer, gefietst op de Gooimeerdijk en eveneens gelopen over de dijk en rondom de oude stadskern. “Dit is voor veel triatleten zeer bekend terrein”, legt organisator Jefry Visser uit.

De afgelopen jaren vond TRI ALMERE steevast plaats in de jongste wijk van Almere – DUIN – maar daar liep de wedstrijd steeds meer tegen beperkingen op. Het aantal atleten bleef groeien – gemiddeld meer dan duizend per editie – terwijl de locatie daar niet altijd even goed op berekend was. “In Almere Haven hebben we daar veel minder last van. Maar minstens zo belangrijk; we hebben gekozen voor een heel snel, ik wil haast zeggen heroïsch parcours. Triatleten die bekend zijn met de Almeerse triathlongeschiedenis, begrijpen ongetwijfeld wat ik bedoel” vertelt Visser enthousiast.


Daarmee doelt Visser logischerwijs op de parcoursen die zich grotendeels begeven op de routes die vroeger – maar ook tegenwoordig nog – werden gebruikt voor de Holland Triathlon, inmiddels Challenge Almere-Amsterdam. “Het zwemmen is een hele snelle ronde door het Gooimeer, vanaf het zwemstrandje. Op de fiets kun je écht tempo maken door de lange, rechte dijken en ook het lopen is een vlakke, snelle ronde. Dit parcours leent zich dus uitstekend voor beginnende triatleten die op een laagdrempelige manier kennis willen maken met de sport, maar zeker ook voor topatleten die records willen verbeteren en zichzelf maximaal willen testen en uitdagen.”

TRI ALMERE vindt plaats op zaterdag 28 mei 2022. Er is een Standaard Afstand, een Sprint Afstand, een Junior Challenge en daarnaast worden er Teamcompetities-races voor de Eredivisie en 1eDivisie georganiseerd. Meer informatie over bijvoorbeeld parcoursen vind je via de website van het evenement. Inschrijven kan via deze pagina.

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search