TRI HARD Series kondigt nieuwe wedstrijd aan: TRI Lelystad

 In Geen categorie

Binnen de prachtige entourage van de Bataviahaven vormt TRI Lelystad de nieuwste wedstrijd op de kalender van TRI HARD Series. De wedstrijd staat gepland op 10 juli en is daarmee de zesde race binnen het label. “Lelystad is een jonge stad en wordt niet alleen gekenmerkt door haar gezellige, sfeervolle haven, maar ook door de weidse, omliggende natuur. We vinden het prachtig om deze locatie aan onze wedstrijdkalender toe te voegen”, aldus organisator Jefry Visser.

Bij TRI Lelystad krijgen atleten de kans om te kiezen voor de Standaard Afstand (1500-40-10), Sprint Afstand (750-20-5) of, speciaal voor jeugd, de Junior Challenge voor basisschoolkinderen (175-4.25-1.25) of oudere kinderen (250-8.5-2.5). “In alle gevallen zwem je in de haven, wordt er door de haven en het omliggende gebied gefietst en vormt de haven opnieuw het decor voor het looponderdeel. Zo kom je meerdere keren langs de replica van het wereldberoemde Batavia-schip, iets dat op zichzelf al een gave ervaring is.”

Naast Almere, Amsterdam, Huizen, Rotterdam en Nijmegen, vormt TRI Lelystad nu dus de zesde locatie binnen de wedstrijdreeks van TRI HARD Series. “Na de afgelopen twee roerige seizoenen, waarin we allemaal zijn geraakt door de gevolgen van COVID en de bijbehorende maatregelen, kunnen we niet wachten om dit seizoen af te trappen en samen met onze atleten te genieten van mooie wedstrijden, spannende races en vooral ook veel gezelligheid. Dat we het seizoen dan extra glans kunnen geven met een mooie wedstrijd in Lelystad, is natuurlijk een hartstikke leuke opsteker.”

Visser benadrukt daarnaast dat TRI Lelystad zich uitstekend leent voor zowel de ervaren als de beginnende atleet. “Het parcours is overzichtelijk, het zwemmen vindt binnen de beschutting van de haven plaats en bij TRI HARD Series genieten we niet alleen van de snelle, maar net zo veel van de wat minder snelle atleten. We willen dat iedereen een leuke dag heeft, ongeacht niveau en uitslag, en dat iedereen kan terugkijken op een onvergetelijke wedstrijd.”

Extra bijzonder aan de nieuwe wedstrijd, is hoe die tot stand is gekomen. Naar aanleiding van verschillende gesprekken met onze partner Tri2one Coaching, die onlangs een nieuw filiaal in Amsterdam opende maar al jaren in Lelystad is te vinden, kwam TRI HARD Series uit op de huidige wedstrijdlocatie.

TRI Lelystad vindt plaats op 10 juli. Meer informatie vind je op de website van het evenement. De inschrijving is per direct geopend.

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search