Ouderwets spektakel bij TRI HUIZEN

 In Geen categorie

Met spannende races, mooie winnaars, enthousiaste deelnemers, toegestroomd publiek en het geluk dat de voorspelde regen en onweer op zich lieten wachten, was TRI HUIZEN een geweldig succes. De strijd over de Standaard Afstand werd gewonnen door Joost Friderichs (2:02:02) en Jana Lehmann (2:25:01).

Niet dat dat de enige race was, want tijdens TRI HUIZEN stonden er verder ook zwemtochten, een Sprint Afstand, Kwart Triathlon en Junior Challenge op het programma. Traditiegetrouw vormde de Standaard Afstand – waarbij atleten 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen – echter de ‘hoofdmodus’ van het event en die werd dus gewonnen door Friderichs. De Almeerder finishte na 2:02:02 en had een ruime marge op zijn eerste achtervolgers. Joep Kluwen werd tweede in 2:05:44 en Janne Engleberg derde in 2:05:56. Friderichs legde de basis voor zijn overwinning vooral tijdens het zwemmen en fietsen, verloor nog wel wat tijd tijdens het lopen maar zijn voorsprong was toen al groot genoeg om de overwinning niet meer uit handen te geven.

Ook in de vrouwenwedstrijd had de snelste deelnemers een meer dan voldoende marge opgebouwd om nog echt in de problemen te komen tijdens de run. Lehmann won de wedstrijd in 2:25:01 en toen was het minuten wachten voor de nummers twee en drie finishten. Dat waren Roos Tji en Hannah Overgaauw, die respectievelijk 2:30:28 en 2:31:07 nodig hadden voor hun race.

“Maar wie er ook gewonnen heeft; het belangrijkste is dat we ook in Huizen weer konden genieten van de triathlonsport zoals dat bedoeld is”, vertelt organisator Jefry Visser. “Vorig jaar kon TRI HUIZEN wel doorgaan, maar was publiek niet toegestaan. Met die COVID-maatregelen hadden we nu gelukkig niks meer te maken en dus was het genieten zoals we dat het liefste doen: genieten van de topprestaties van alle deelnemers, genieten van de gezelligheid van het toegestroomde publiek, genieten van het samenzijn op de expo met verschillende sponsoren van het evenement. We werden ook nog eens getrakteerd op een dag met prima weer, zeker gezien de voorspellingen. Al met al was het een topdag.”

De Kwart Triathlon werd gewonnen door Andreas Erdrich (1:59:36) en Laura Kuiper (2:14:47). De Sprint Triathlon kwam op naam van Joran Stobbe (1:02:39) en zijn zus Ayla Stobbe pakte bij de vrouwenwedstrijd de overwinning (1:13:33). Alle uitslagen vind je hier.

Recent Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search