Vijftienhonderd deelnemers genieten bij TrueKinetix TRI AMSTERDAM: ‘Heerlijk snel en prachtig parcours’

 In Geen categorie

Met een kleine 1500 deelnemers was TrueKinetix TRI AMSTERDAM een groot succes. Organisatie én atleten toonden zich na afloop zeer tevreden over de wedstrijd. Ook het publiek – dat rond het evenemententerrein bij vlagen rijen dik stond – genoot van de race. Op de Middle Distance zagen zij de Brit Jack Allison winnen, terwijl de vrouwenrace prooi was voor Linda Altelaar.

Allison is een Brit, maar woonachtig in Amsterdam en genoot ervan om in eigen stad te racen én te winnen. “Het was een heerlijke dag. Er stond wel wat wind, maar ik ben Nederland inmiddels gewend en dus kon ik dat wel hebben. Ik had het geluk dat ik het parcours al een paar keer heb gereden. Ik heb genoten. Nu is het tijd voor pizza”, sprak hij na afloop lachend.

Allison finishte in een tijd van 4:11:28 uur. Nicky de Beer werd tweede in 4:16:07 en de Belg Jo Zwaenepoel derde in 4:17:35. Bij de vrouwen was het dus Altelaar die won, al had ze wel het ‘geluk’ dat Iris Bosch niet helemaal oplette tijdens het hardlopen en de finishstraat miste. Vervolgens liep zij kilometers te ver door en verdween ze onfortuinlijk van het podium. “Dat vind ik echt heel sneu”, sprak Altelaar daar oprecht over. “Zelf was ik de hele dag gefocust om hard te gaan. Het was stiekem een beetje mijn doel om hier te winnen. Het ging echt heel lekker. Ik kon mijn krachten goed verdelen. Fietsen op een snel parcours; dat ligt me goed”, aldus de atlete die won na 4:50:25 uur. De Duitse Jana Lehmann werd tweede in 5:02:45 en Loes Overeem derde in 5:06:56 uur. Bosch kwam uiteindelijk nog wel als vierde over de streep, in een tijd van 5:08:01. 3athlon.nl sprak na afloop met de snelste atleten; die interviews bekijk je hier.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Jack Allison was onnavolgbaar. (Foto: Marathon-Photo’s)

‘Dit is waar je het allemaal voor doet’

In tegenstelling tot de bijzonder warme dagen van afgelopen week, was het een bewolkte, koele wedstrijddag: eigenlijk perfecte omstandigheden om te racen. “Dat was hartstikke fijn, want dit is voor atleten veel prettiger dan die hitte”, legt wedstrijdorganisator Jolanda Felix uit. “Wij kijken terug op een hele geslaagde en vooral ook leuke, gezellige dag. We hebben bijna vijftienhonderd enthousiaste atleten aan de start gezien en ook genoten van al het publiek langs de kant. We hebben een jaar keihard gewerkt om deze wedstrijd te organiseren, maar als ik dit dan zie, weet je meteen waar je het allemaal voor doet”, glundert ze.

Naast de Middle Distance vonden er ook diverse andere afstanden plaats bij TrueKinetix TRI AMSTERDAM. Zo werd de Standard Distance gewonnen door Thomas van Dop, die na 2:08:42 uur finishte. Jesper Nybo Riis (2:11:09) en Patrick Meyer (2:12:03) werden tweede en derde. Anna Koopmans (2:43:37), Laura Schim van der Loeff (2:44:13) en Anna Moskala (2:45:08) maakten er bij de vrouwenrace een spannende strijd van en stonden uiteindelijk op het podium. De Sprint Distance was prooi voor Twan Berlijn, die als enige atleet op deze afstand onder het uur dook en finishte na 59:49. Snelste vrouw op deze afstand was Noa Oldenhof, die na 1:11:18 uur finishte.

KiKathlon

Met ruim 150 deelnemers vond ook de KiKathlon plaats tijdens TrueKinetix TRI AMSTERDAM. Ondanks dat deze triathlon vooral bedoeld is om geld in te zamelen voor het goede doel – namelijk ten behoeve van onderzoek naar kinderkanker – was het prachtig om te zien hoe enthousiast en fanatiek de deelnemers waren. Snelste atleten in deze serie waren Mario Slaman (1:06:25) en Myra Smulders (1:09:22). Alle uitslagen van TrueKinetix TRI AMSTERDAM vind je hier.

Linda Altelaar nadat ze als eerste over de streep kwam. (Foto: 3athlon.nl)
Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search