AG NK Standaard Afstand bij TRI AMSTERDAM: ‘Mooi om deze titelstrijd in deze stad te hebben’

 In Nieuws

Het is ieder jaar weer een bijzonder spannende strijd: de strijd om de Nederlandse titels op de Standaard Afstand (1500 – 40 – 10). Dit jaar zal het Nederlands Kampioenschap Standaard Afstand voor Age Groupers op 11 juni bij TRI AMSTERDAM worden gehouden. “Het is prachtig dat we zo’n grote kampioensrace in onze hoofdstad kunnen organiseren”, aldus organisator Jefry Visser.

Een ‘kampioensrace’ zal het zeker worden, want op het AG NK strijden de beste Age Group atleten van het land tegen elkaar. Door mee te doen aan TRI AMSTERDAM, dingen triatleten automatisch mee naar de Nederlandse titel. “Daar is geen aparte inschrijving voor”, legt Visser uit. “Zo wordt het NK een strijd voor iedereen. Binnen je eigen leeftijdscategorie wordt het dus een spannende strijd om het eremetaal. Ook atleten die niet lid zijn van de Nederlandse Triathlon Bond maar racen met een daglicentie, doen automatisch mee aan het NK.”

“TRI AMSTERDAM is sowieso al een spectaculaire wedstrijd. Racen in de hoofdstad is een onvergetelijke ervaring en de combinatie tussen stad en natuur – waar je tijdens deze wedstrijd mee te maken hebt – draagt daar logischerwijs aan bij. Daarnaast zal het publiek, zoals altijd in Amsterdam, rijen dik staan om de atleten naar de finish te schreeuwen. Dat zal alleen maar meer zijn, nu we ook het NK organiseren en er dus titels op het spel staan.”

Volgens Visser is het een eer om dit soort nationale titelraces te organiseren. “En voor atleten kan het een mooie opmaat zijn naar het Europees Kampioenschap Long Distance, dat in september in Nederland wordt gehouden. Voor een relatief klein triathlonland, is het mooi dat we met elkaar van dit soort wedstrijden mogen genieten.”

TRI AMSTERDAM vindt op 11 juni plaats. Registreren gaat via de website www.triamsterdam.nl.

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search