Ayla Stobbe geniet van races TRI HARD Series: ‘Toen ik hoorde van de competitie, schreef ik me meteen voor meer wedstrijden in’

 In Nieuws

Ze is pas 21, doet pas drie jaar aan triathlon maar heeft dit seizoen al vier wedstrijden van de TRI HARD Series meegedaan. Niet onverdienstelijk ook: Ayla Stobbe voert op dit moment de TRI HARD Competitie binnen haar leeftijdscategorie (dames onder 23, red.) aan. ,,Toen ik hoorde dat deze competitie er was, heb ik me meteen ingeschreven voor meer wedstrijden”, lacht de triatlete. ,,Dat competitieve element is echt een hele leuke toevoeging.”

Inmiddels heeft Stobbe TRI BOSBAAN, TRI HLMRMEER, TRI GRAND PRIX ZANDVOORT en TRI AMSTERDAM volbracht. ,,Ik vind de wedstrijden, stuk voor stuk, een geweldige sfeer hebben. Het leuke is dat je triatleten in alle soorten en maten ziet. Van snelle tot minder snelle, van ervaren tot beginners. Het zijn hele toegankelijke races, ook voor mensen die minder ‘in to triathlon’ zijn. Dat maakt de wedstrijddagen heel leuk en relaxed: iedereen is ontspannen en vrolijk. Soms zie je zelfs deelnemers op mountainbikes, heel grappig. Dat zie je bij andere races eigenlijk bijna nooit. De instampdrempel om mee te doen is heel erg laag.” 

Als extra fijne bijkomstigheid ziet Stobbe het feit dat de races ook nog eens ‘goed’ zijn georganiseerd. ,,Alles klopt, alles is fijn geregeld. Daardoor hoef je je eigenlijk nergens druk over te maken en kun je gewoon volledig van je wedstrijd genieten. Alle races hebben ook nog eens een heel eigen karakter. Ik studeer bijvoorbeeld op de VU, dus vond TRI BOSBAAN heel leuk omdat het zo dichtbij is. Racen in een gebied dat je goed kent, zeg maar. Datzelfde geldt voor TRI AMSTERDAM: dwars door de stad. De wedstrijd op Zandvoort is vooral uniek vanwege het fietsen op het racecircuit en het zwemmen in de zee. En dan TRI HLMRMEER nog: dat is de wedstrijd die me qua parcours het beste ligt.”

Eind dit jaar zal Stobbe zeker nog aan de start staan bij de najaarseditie van TRI BOSBAAN. ,,Even kijken of ik sneller ben geworden dan begin dit seizoen”, lacht ze. De overige wedstrijden laat ze wegens vakantie en werk aan zich voorbij gaan. Een tip voor andere triatleten, met name beginners, heeft ze in ieder geval wel. ,,Vergeet vooral niet om plezier te hebben onderweg. Het is een cliché, maar wel écht waar. Soms maken deelnemers zich heel erg druk en zenuwachtig, maar probeer dat niet te doen. Als het een keer niet goed gaat, dan is dat maar zo. Dat is dan helemaal geen drama. Probeer onderweg eens lekker om je heen te kijken, van de omgeving te genieten en van al het publiek dat langs de kant staat. Genieten, een leuke dag hebben: dat is echt het belangrijkste.”

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search