Nederlands Kampioen U23 OD Ian Pennekamp ook naar TRI HUIZEN: ‘Die strijd wil ik wel aangaan’

 In Nieuws

Toen eerder deze week bekend werd dat Evert Scheltinga aan de start zal staan van de OD bij TRI HUIZEN, wist Ian Pennekamp meteen dat hij van afstand wilde veranderen: de strijd met Scheltinga wilde hij wel aan gaan. De kersvers Nederlands Kampioen U23 op de Olympische Afstand nam contact op met de organisatie, zette zijn inschrijving voor de Sprint om in die van de OD en zal zondag dus onder andere met Scheltinga strijden om de winst.

Leuk detail: Pennekamp heeft ervaring met de triathlon in Huizen en beleefde er in 2015 – inmiddels alweer zes jaar geleden – zijn debuutwedstrijd. “Het is voor mij lekker in de buurt”, aldus de Bussumer. “Het leek ons (Ian en coach Frank Heldoorn, red.) leuk om tegen Evert te racen. Toen we zijn interview lazen, waarin hij de verwachtingen een beetje temperde omdat er wat jonge gasten aan de start staan, wilde ik één van die jonge gasten zijn.”

Pennekamp laat desgewenst weten dat hij verwacht licht in het voordeel te zijn tegen Scheltinga. Niet omdat hij Scheltinga onderschat, integendeel, maar wel omdat dit echt het terrein van Pennekamp is. “Evert heeft natuurlijk net de Ironman van Lanzarote gedaan en traint veel voor de lange afstand, terwijl ik volle focus op deze kortere wedstrijden heb. Wat dat betreft neem ik ook wel weer mijn ervaringen uit Rotterdam mee.

Dat waren goede ervaringen, want Pennekamp werd daar dus tweede overall en daarmee eerste op het NK U23. “In Huizen wil ik vooraan het water uitkomen en eigenlijk een buffertje op Evert hebben gepakt. Dan verwacht ik dat hij me op de fiets voorbij komt rijden en dan zal ik proberen op 12 meter aan te haken. Tijdens het lopen zal ik dan de kat uit de boom kijken – ik wil ook niet te gek doen met over vier weken het WK in Canada voor de boeg – maar hoop ik Evert wel te lossen. Maar goed, het is lastig inschatten, misschien zit Evert er met het zwemmen gewoon nog bij. Hij is tenslotte een goede zwemmer, dus we gaan het wel zien. Ik heb vooral heel veel zin om te racen en de strijd aan te gaan.”

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search