Terug van weggeweest: TRI HUIZEN levert blije atleten en mooie prestaties

 In Nieuws

Met een Olympische Afstand, een Kwart, een Sprint en nog twee zwemtochten – één over 1 kilometer en één over 2 kilometer – was TRI HUIZEN vandaag terug als nooit tevoren. Het leverde niet alleen vrolijke atleten, maar zeker ook mooie prestaties op.

Op de Olympische Afstand werd flink gestreden en daar was het uiteindelijk Bussumer Ian Pennekamp die de wedstrijd wist te winnen. Het jonge talent, dat in 2016 de triathlon van Huizen gebruikte om voor het eerst een wedstrijd te doen, genoot van de wedstrijd die hij in 1:53:09 uur wist te voltooien. “Hier is het voor mij begonnen, hier kreeg ik de smaak te pakken. Ik train hier ook nog eens heel vaak, dus heel gaaf om hier te winnen en alle mensen langs de kant te zien. Veel van hen riepen mijn naam.”

Pennekamp bleef onder andere Joost Somsen – die tijdens het lopen nog even de aansluiting vond en het zo spannend maakte – en Evert Scheltinga voor. Zij deden 1:53:28 uur en 1:57:31 uur over de race.

Bij de vrouwen was er wat dat betreft minder sprake van spanning. Van start tot eind ging de Almeerse Ilona Eversdijk – die de wedstrijd later zou betitelen als mooie training richting het WK Long Distance in Almere – aan de leiding, om uiteindelijk na 2:13:09 uur te finishen. Anne Zijderveld legde beslag op het zilver dankzij een eindtijd van 2:18:33 uur en daarna was het even wachten tot Jana Lehmann als derde over de streep kwam. Zij finishte in 2:31:10 uur.

De Kwart Triathlon werd gewonnen door Bryan van Rutten. Ook hij deed dat met behoorlijk veel overmacht, want met zijn eindtijd van 1:57:58 uur bleef hij ruim twee minuten voor op Rutger Stottelaar, die tweede werd en na 2:00:22 uur over de streep kwam. Het brons ging naar Jeroen Visser, die na 2:01:48 uur de derde plaats veiligstelde. Emma den Besten, Janiek Braaksma en Mieke Richart stonden bij de vrouwen op het podium. Er was niemand die het Den Besten lastig kon maken; zij finishte na 2:13:34 uur en had bijna zeven minuten voorsprong op Braaksma. Richard gaf op haar beurt weer 12 minuten toe op Braaksma.

De Sprint Triathlon was prooi voor Thomas Cremers. De jonge atleet racete in 1:03:14 uur naar de overwinning en ook hem werd het nergens écht lastig gemaakt. Na 1:06:04 uur kwam Martijn Kornet als tweede over de streep, daarmee ruim achter Cremers. Joren Oldenhof werd derde in een tijd van 1:08:20 uur. Bij de vrouwen wél een spannende strijd om het goud. Die werd in het voordeel van Kyra Meulenberg bepaald, want zij pakte het goud in een eintijd van 1:13:11 uur. Daarmee bleef ze precies tien tellen voor de nummer twee, Evelien van Leeuwen. Nikita van den Ouden gaf met een eindtijd van 1:16:10 uur meer toe, maar nam wel het brons mee naar huis.

3athlon.nl interviewde de winnaars Ian Pennekamp en Ilona Eversdijk. Die interviews vind je hier:

[tekst gaat verder onder video’s]

Alle uitslagen, waaronder ook die van de Rookie Race en zwemtochten, vind je hier.

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search