TRI HUIZEN voegt recreatieve zwemtocht (1km/2km) toe aan programma

 In Nieuws

Om het programma van extra glans te voorzien, voegt TRI HUIZEN een zwemtocht toe aan het toch al uitgebreide schema. Atleten kunnen op zondag 25 juli meedoen aan een zwemtocht over 1 of 2 kilometer vanuit de Oude Haven in Huizen. “Jarenlang is er een altijd populaire zwemtocht rondom Huizen geweest. Die traditie brengen we – wel in een iets andere vorm – graag terug”, aldus eventmanager Ruben van Zeijl. 
Voor de zwemtocht geldt een deelnemerslimiet van maximaal 150 zwemmers en atleten blijven – of ze nu de 1 of 2 kilometer zwemmen – binnen de haven van Huizen. Vanzelfsprekend is er tijdregistratie aanwezig. “Maar het is geen wedstrijd”, benadrukt Van Zeijl. “Het is echt een ‘prestatietocht’ voor zwemmers van alle niveaus. Natuurlijk is het wel leuk dat je na afloop je eigen tijd kunt bekijken, zodat je precies weet hoe je het gedaan hebt. Maar het belangrijkste is dat de deelnemers gewoon een leuke dag hebben en lekker sportief bezig zijn.”

Tijdens de zwemtocht krijgen deelnemers niet alleen een timingchip, maar ook een badmuts, verzorging na afloop en op het water zal de reddingsbrigade aanwezig zijn om de veiligheid te garanderen. “En natuurlijk moedigen wij jullie allemaal aan vanaf de kant”, besluit Van Zeijl. “Wij kunnen niet wachten om jullie straks in het water te zien liggen.”

Schrijf je hier in! 

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search